U Novoj Vasi proslavljena Rokova uz svečanu misu, sportske turnire i “glazbu za sve uzraste”

Rokova u Novoj Vasi2
17.08.2023. 11:30; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Novoj Vasi proslavljena Rokova uz svečanu misu, sportske turnire i “glazbu za sve uzraste”

Rokova, tradicionalna proslava sveca zaštitnika porečke Nove Vasi – sv. Roka i ove je godine obilježena svečanom svetom misom, te sportskim i zabavnim događanjima. Na sam blagdan sv. Roka (16.08. 2023.) održana je u 11 sati svečana sveta misa u župnoj crkvi, te procesija ulicama mjesta s kipom sveca zaštitnika. U večernjim satima istoga dana održana je već tradicionalna zabava na Rotondi uz Tu i tamo bend i goste, dok su na polivalentnom igralištu nastupali Hit Revival Bend i DJ Dez. Bila je tu i ponuda domaćih proizvoda lokalnih proizvođača, bogata gastro ponuda, te zabava za najmlađe na igralištu. Još ranije toga poslijepodneva na Rotondi startala je dječja biciklijada, a vozilo se uglavnom po šumarcima, makadamskim putevima i manje po asfaltu, što su svi mladi biciklisti, od kojih su neki već redoviti sudionici ove bicklijade i ovaj put sa zadovoljstvom odradili. Čestitkama za Rokovu Novovašanima na pridružio se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.           

U subotu uvertira u Rokovu bilo je održavanje tradicionalnog boćarskog turnira u organizaciji Boćarskog kluba Nova Vas i organizatore cijele proslave, Mjesnog odbora Nova Vas uz podršku Grada Poreča-Parenzo. Također u subotu veliki je odaziv bio i na malonogometnom turniru na kojem su sudjelovale ekipe djece i mladih s područja župe sv. Roka.

Rokova se slavi i u porečkom Mjesnom odboru Fuškulin gdje je jučer održana svečana misa u čast sveca zaštitnika koju je predvodio porečki i pulski biskup mons. Ivan Štironja, te podjela svetih potvrda, a sve zaključilo prigodno druženje mještana uz zakusku ispred crkve. 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email