NEWS
HALF MARATON S

U četvrtak, 28. listopada u Istarskoj sabornici kazališna predstava “Cabaret Valeska”

cabaret-valeska
25.10.2021. 14:27; ; Početna / Kultura / U četvrtak, 28. listopada u Istarskoj sabornici kazališna predstava “Cabaret Valeska”

Monodrama „Cabaret Valeska“ poigrava se elementima dramskog i plesnog teatra, te cabareta. Kroz prožimanje tih triju scenskih umjetnosti dočarava se život i djelo Valeske Gert, nekoć slavne, a danas pomalo zaboravljene glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa. Valeska je živjela i djelovala u prvoj polovici prošlog stoljeća, te je svojim stvaralaštvom udarila temelje jednom novom pravcu u umjetnosti, a kojeg danas poznajemo kao Performans. Nika Ivančić plesom, pjesmom i glumom uranja u atmosferu cabareta prošlog stoljeća, a dramski tekst inspiriran posljednjim Valeskinim intervjuom predstavlja nam život ove umjetnice na eksplozivan i nekonvencionalan način – upravo onako kako ga je i živjela.

četvrtak, 28. 10. u 20.00, Istarska sabornica “Cabaret Valeska”
Autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić 

redatelj: Edvin Liverić
uloge: Nika Ivančić

Zbog ograničenog broja posjetitelja ulaznice (50,00 kn) je moguće isključivo kupiti na internetskom rezervacijskom sustavu (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta u radnom vremenu:

ponedjeljak – srijeda 10.00 – 12.00 u kazalištu

na dan predstave od 18.00 u Istarskoj sabornici

 

Broj posjetitelja ograničen je na 60.

Print Friendly, PDF & Email