Završeni radovi i asfaltiranje na obnovi ceste od naselja Bašarinka prema D75

Obnovljena prometnica bašarinka
25.10.2021. 13:42; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Završeni radovi i asfaltiranje na obnovi ceste od naselja Bašarinka prema D75

Ovih su dana završeni radovi asfaltiranja na cesti koja spaja naselje Bašarinka s cestom D75 (Poreč-Novigrad). Izvršeno je proširenje i obnova ove prometnice, u duljini od oko 500 metara. Sukladno dugogodišnjim željama mještana i u dogovoru s Mjesnim odborom Nova Vas, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo prvotno je ove godine izvršio izgradnju prometnice koja spaja naselja Kukci i Bašarinka, te je nakon turističke sezone, krenulo proširenje spomenute pristupne ceste prema D75.
Prvi je uvjet za izgradnju ove prometnice bilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Uz to, navedenom trasom prolazi i budući sustav navodnjavanja građen europskim novcem te će omogućiti navodnjavanje ukupno 550 ha poljoprivrednih površina.

Još predstoji faza izgradnje zaobilaznice naselja Bašarinka, za koju se čeka suglasnost države za početak radova, nakon kojih će cjelokupna planirana rekonstrukcija prometnica u naselju Bašarinka biti dovršena.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email