Skladišta nemara ili višak para ?

03.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Skladišta nemara ili višak para ?
737Picture280.jpg

Zapušteni industrijski pogoni, napuštena skladišta, montažni objekti, smeće i slično obilježja su periferija, a ne centra urbane sredine, grada. Znači u centru Poreča napuštena skladišta, skladišta nemara ili višak para ? Kupi, pusti da se uruši, sruši i gradi. Do mora i plaže nema 50 metara zračne linije, a cestom ili stazom 100 metara. Zaštićeni obalni pojas, zaštićen od čega ?

Osim neiskorištenih poljoprivrednih površina, neiskorištenih zgrada ( hotel na rivi, odmarališta u starogradskoj jezgri) i prostorija ( agrarija i restoran na trgu Joakima Rakovca) u centru grada Poreča su i skladišta, ex klaonice, autoremonti, tvornice ( "Školjka" ), a gradski vijećnici ponekad upitaju novinare: što da pitamo na "Aktualnom satu" u vijećnici ????

U radu je spas, govorilo se nekada u mraku, kada smo bili "siromašni", a vidi danas bogatog grada sa viškom zemlje i objekata. Kako rastu porezna i ina davanja bojim se da će uskoro nastati manjak, manjak ljudi. Radnih mjesta je već i sada premalo za sve porečane. Što je to prohujalo, 1.maj ?

R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email