NEWS
VALAMAR-S-sezona

Oglašavanje ili rat plakatima ?

03.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Oglašavanje ili rat plakatima ?
549Picture195.jpg

Izgled je nešto do čega drže ljudi, a i gradovi. "Turistički cvijet" ( više njih ) krasi vitrinu u gradskoj palači, nedaleko od gradonačelnikovog ureda, a sva obrazloženja te nagrade dodijeljene Poreču, isticale su uredjenost "turističkog" grada. Svaka medalja ima dvije strane, a ovaj put uz fotografiju druge strane nameće nam se niz pitanja.

Znamo da postoje odluke o mjestima za oglašavanje, postoje poduzeća i ustanove zadužene za naplatu, postavljanje i skidanje plakata, ali i svi porečani znaju da se plakati lijepe svugdje, kako kome padne na pamet. Ex agrarija na trgu Joakima Rakovca se prodaje veći broj godina, a njen stakleni izlog ima sada već višegodišnje naslage plakata. Na narednom kutu istog trga je ex školski restoran "Galija" već veći broj godina čeka odluku za što će se koristiti nadalje ( lokacijski vrijedan objekt ), a negdanji prozor takodjer ima naslage plakata od par godina. Noviji biser je podvožnjak uz osnovnu školu, gdje se divljim plakaterima pridružila i izložba vina "Vinistra 2007. godine". Nazdravlje.

U oglašivačkom biznisu, svugdje u svijetu, vrte se značajne količine novca, da li netko u Poreču zna: koliko je Poreč zaradio od svojih prostora-površina za oglašavanje ? Ukoliko netko zna, dio novca bi se mogao iskoristiti za uredjenje ovog "zidnog smeća" u centru grada i nabavku novih, primjerenijih, suvremenih oglasnih panoa, vitrina, tabli i slično.

Nakon reda sa štandovima, treba uvesti red i na zidove domova naših, porečkih, zbog nas samih, a i gostiju koji u metropoli ne očekuju "favela stil" oglašavanja.

R.V.Aleksić

Print Friendly, PDF & Email