Rukomet: Praznih ruku i uzdignute glave

23.12.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: Praznih ruku i uzdignute glave

POREČ – Praznih ruku, ali uzdignute glave vratili su se rukometaši »Poreča« s dvostrukog gostovanja iz Zagreba, gdje su dan za danom odigrali svoje debitantske utakmice protiv dva naša najjača kluba, »Agram Medveščaka« i »Zagreba«. Nisu u metropoli Porečani uspjeli osvojiti ni bod, međutim igrom koju su prikazali i otporom koji su pružili domaćim favoritima zaista mogu biti ponosni. Obje utakmice izgubili su potpuno istovjetnim rezultatom (29:35), s kojim protiv »medvjeda« mogu biti zadovoljni, a protiv »zagrebaša« i prezadovoljni. U prvoj utakmici protiv »agramera« držali su se porečki rukometaši potpuno ravnopravno do deset minuta prije kraja, ali im je onda za uspješniju završnicu ponestalo koncentracije. Ogled protiv vječnog nam prvaka bio je lišen svake neizvjesnosti od samog početka, jer »Zagreb« je objektivno daleko kvalitetnija momčad, međutim gosti mogu biti ponosni na činjenicu da domaćinima niti u jednom trenutku nisu dozvolili da odu na prednost veću od deset golova i da su jedina momčad koja je »Kutiju šibica« napustila s porazom manjim od deset golova.

– Ne samo da smo ove sezone jedina momčad koja je protiv »Zagreba« na gostovanju izgubila s manje od deset razlike, već smo i jedina momčad koja je protiv prvaka uspjela dobiti jedno poluvrijeme – precizira Elvis Laković, u redovima »Poreča« protiv »Agram Medveščaka najefikasniji. – Uspjelo nam je to u drugom poluvremenu kad smo vodstvo domaćina od osam pogodaka iz prvog dijela uspjeli smanjiti na dva zgoditka manje. Takve nas statistike svakako ispunjavaju zadovoljstvom, međutim nakon svega doživljenog sada mogu reći da smo protiv »medvjeda« možda mogli dohvatiti nešto više od časnog poraza. Sve do desetak minuta prije kraja utakmica je bila sasvim otvorena, ali je onda do izražaja došla, ja bih rekao, jačina njihovog kluba, odnosno širina igračke kvalitete koju oni imaju u svojim redovima.

»Zagreb« je ipak klasa za sebe?

– Tu se nema što previše dodati. Sve u svemu možemo biti zadovoljni ovime što smo u ova dva dana u Zagrebu pokazali, mada ostaje i činjenica da smo obje utakmice u nekim elementima mogli i bolje odigrati. Najvažnije je što smo pokazali da se sa svima u ligi možemo otvoreno nadigravati, jedino što protiv »Zagreba« ne možemo računati na bodove, jer se radi o za klasu boljoj momčadi od ostatka lige. K. KLARIĆ

Print Friendly, PDF & Email