NEWS

Vižinada: Pet računala školi na dar

23.12.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Vižinada: Pet računala školi na dar
979GO116181.jpg

Načelnik Marino Baldini sa suradnicima jučer je predao učenicima područne Osnovne škole Jože Šurana iz Višnjana pet računala te printer i skener na poklon.

Budući da je ova škola uvrštena među 49 u cijeloj zemlji u program uvođenja Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda (HNOS), iskazala se potreba za osuvremenjivanjem nastave prigodnim učilima i pomagalima za koja im nedostaje financijskih sredstava.

Tako je općina u studenom pokrenula akciju i tom su prigodom kupljena dva računala, printer, skener, a dobivena su još tri rabljena računala, među kojima i dva općinske uprave.

Akciji su se odazvali Građevinar iz Umaga, Stolarija Jadruhi, prijevoznici Đulijano Milanović i Miro Pincan, Obrt za projektiranje i održavanje parkova Bonsai, Femar iz Vižinade, Mesnica Ferenci, Građevinska mehanizacija Damir Milanović, vinari Franc Arman i Eliđo Pilato, ugostiteljski obrt Užanca, Istra rustica iz Poreča te Bravarsko-tokarska radionica Patty. U ime učenika i škole zahvalio se voditelj područne škole Ante Dujmić.

V. Md. , Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email