NEWS
VALAMAR-S-sezona

Porečka robna kuća ´Riva´ do ljeta u novom ruhu

70706012011-01.jpg
08.01.2011. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Porečka robna kuća ´Riva´ do ljeta u novom ruhu

Prije tridesetpet godina izgrađena, robna kuća ‘Riva’, sa hotelom u susjedstvu i autobusnom postajom u pozadini, činila je suvremeno arhitektonski riješenu urbanu cjelinu središta i dijela rive Poreča, bila je i svojevrsna arhitektonska avangarda, imala je visoki trgovački statusni simbol u Poreču a bila je, uz robnu kuću kasnije izgrađenu u Umagu, i jedina robna kuća na prostoru zapadne obale Istre.

Prvi vlasnik ‘Rive’, porečka trgovačka tvrtka ‘Laguna commerce’ poslovala je s robnom kućom do svoje propasti. Nakon tri puta oglašene prodaje, objekt procijenjen od sudskog vještaka na 68 milijuna kuna, kupila je 2007. godine tvrtka ‘Kaufman i Sin’ d.o.o. za 36 milijuna kuna.

Nakon tri i pol desetljeća, uz polagano ali sustavno propadanje u trgovački mrak, ‘Riva’ je na putu da ponovno zabljesne, kako novom organizacijom poslovanja, temeljito obnovljenim ‘make upom’, tako i kvalitetnim sadržajem, sukladnim novovjekim trgovačkim pravilima i zahtjevima.

Tragom vijećničkog pitanja, postavljenog na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici porečkog Gradskog vijeća i kratkog odgovora gradonačelnika Edija Štifanića da novi vlasnik uskoro počinje s obnovom robne kuće, informaciju o sudbini i budućnosti ‘Rive’ čuli smo od vlasnika i direktora, zagrebačke tvrtke ‘Kaufman i Sin’ d.o.o., Karla Kaufmana.

Čuli ste točnu informaciju, rekao nam je Kaufman. Tijekom ožujka započet ćemo s obnovom i uređenjem trgovačkog centra ‘Riva’ kao i kompletnog okoliša. Planirali smo da radovi budu završeni do 15. lipnja ove godine a ukupna investicija iznosit će 42,6 milijuna kuna.

Prema riječima Karla Kaufmana ‘Riva’ će ostati po preuređenju u postojećim gabaritima od 7.218 četvornih metara. Bilo je planirano, a obavljeni su razgovori s riječkim upravom riječkog Autotransa i upravom hotela ‘Poreč’ da se cjelovito i zajednički uredi prostor na kojem tri tvrtke imaju objekte. Plan je međutim morao biti odgođen za neko drugo vrijeme.

Interes za zakup poslovnih prostora u novom trgovačkom centru ‘Riva’ je veliki, rekao nam je Kaufman. U tijeku su naše poslovne aktivnosti na odabiru proizvođača poznatih robnih marki i potpisuju se Ugovori o zakupu. Više od 80 posto poznatih svjetskih robnih marki, koje će biti zastupljene u obnovljenom trgovačkom centru ‘Riva’ nisu nikad poslovale na području grda Poreča s čime će grad dobiti odličnu novu trgovačku ponudu.

Među markama koje još nisu poslovale i nisu viđene u Poreču nalazi se, kako je rekao Kaufman strateški zakupac ‘Billa’ iz lanca supermarketa s kojim je potpisan već Ugovor kao i tvrtka ‘Bipa’ s ponudom roba drogerije i parfumerije a koje će zajedno ‘zauzeti’ 1.470 četvornih metara druge etaže ‘Rive’.

Osim urbano uređenog vrlo atraktivnog dijela uz rivu Poreča, novih sadržaja koji će bez dileme privlačiti kako Porečane tako i goste u pred i post, te glavnoj turističkoj sezoni, otvaranjem preuređene ‘Rive’ koja će prerasti u trgovački centar, Poreč će ‘dobiti’ i 135 novih radnih mjesta koliko je, prema riječima Kaufmana, planirano otvoriti u novoj ‘Rivi’. (DM, ipress)

Print Friendly, PDF & Email