NEWS
Ljeto u Funtani

Počela nova pedagoška godina – više od 700 djece u porečkim vrtićima i jaslicama

1 (156)
01.09.2021. 14:12; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Počela nova pedagoška godina – više od 700 djece u porečkim vrtićima i jaslicama

Prvi dan rujna tradicionalno obilježava i početak pedagoške godine za djecu u vrtićima i jaslicama, pa je tako ove godine u dva gradska i dva privatna vrtića u Poreču krenulo više od 700 djece, nakon što su već ranije obavljeni upisi. Kako napominju iz Povjerenstva za provođenje upisa u dječje vrtiće, zahvaljujući novim vrtićima koji su otvoreni u protekle tri godine u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju, ove su godine upisana sva djeca koja su udovoljavala uvjetima, dok će dio njih, kad navrše jednu godinu, tijekom godine krenuti u jaslice. Proces upisa u jaslice i vrtiće ostaje trajno otvoren tijekom cijele godine, te se sve prijave razmatraju po primitku.

Nove jaslice i vrtić za ukupno 4 skupine i 64 djece, koji je otvoren u svibnju ove godine, danas je obišao i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Obilasku su mu se pridružile i ravnateljica DV Radost Divna Radola te pročelnica gradskog upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić.

Osim obilaska djece, te donošenja prigodnog poklona novim polaznicima vrtića, gradonačelnik je porazgovarao s odgajateljicama, kuharicama i ostalim stručnim osobljem.

– Hvala im svima na svemu što rade – zahvaljujući njima naša djeca bezbrižno i sigurno odrastaju u kvalitetnim vrtićima i jaslicama. Drago mi je da su novi vrtići tako jako dobro prihvaćeni. Pred nama je novo ulaganje – obnova zgrade Gornjeg vrtića (Radost II)., rekao je gradonačelnik, poželjevši djeci i roditeljima puno sreće i lijepih uspomena u novom poglavlju života.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email