NEWS

Od 23. srpnja nova akcija zaprašivanja komaraca na području svih mjesnih odbora

20.07.2021. 14:20; Učitavanja: 208; Početna / Obavijesti / Od 23. srpnja nova akcija zaprašivanja komaraca na području svih mjesnih odbora
dezinsekcija-komaraca

Obavještavaju se građani da je na području Grada Poreča – Parenzo i 53 pripadajuća naselja, sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija – na području Grada Poreča – Parenzo za 2021. godinu i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Grada Poreča – Parenzo za 2021. godinu, u planu adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Sukladno važećem Programu mjera i Provedbenom planu, tretman će se vršiti na području mjesnih odbora i pripadajućih naselja Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas, Fuškulin i Červar Porat u razdoblju od 23. srpnja 2021. do 24. srpnja 2021. godine, i to u kasnim večernjim satima, odnosno u ranim jutarnjim satima.

Dana 25., 26. i 27. srpnja 2021. godine u kasnim večernjim satima i u ranim  jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora u sastavu grada Poreča (područje samoga grada i gradskih te prigradskih stancija). U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se svi pčelari te Udruga pčelara Nektar, da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Ujedno, koristimo priliku da zamolimo naše sugrađane da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice Izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč – Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2021. godini.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na slijedeće brojeve telefona: Telefon/ Fax  052/624-571,  091/162-1119,   091/621-1190,  099/601-6480.

Print Friendly, PDF & Email