NEWS
Best of Poreč

Novih pet vozila za porečke vatrogasce

2 (141)
25.02.2021. 19:40; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Novih pet vozila za porečke vatrogasce

U organizaciji Grada Poreča-Parenzo i stožera civilne zaštite Grada Poreča-Parenzo, u Velikoj vijećnici održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite pod predsjedanjem načelnika stožera Denisa Matoševića, a vezano za pripremu protupožarne sezone na području Grada Poreča-Parenzo i općina Poreštine. Prisutne je pozdravio i sudjelovao u radnom dijelu sastanka i gradonačelnik Loris Peršurić.

Denis Matošević je i kao područni vatrogasni zapovjednik upoznao sve prisutne o prošlogodišnjoj sezoni, a s njim u suradnji Voditelj službe za zaštitu i spašavanje Vatrogasne zajednice Istarske županije Denis Stipanov. Usvojeni su plan rada, financijski plan i plan operativne provedbe u požarnoj sezoni. Dodatno, usvojio se i Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara, a razgovaralo se i o lokalitetima i prostorima za uspostavljanje odgovarajućih zapovjednih mjesta za koordinaciju gašenja požara, kao i uključenje Stožera u slučajevima kada je potrebno proglasiti veliku nesreću ili katastrofu.

Kao što je napomenuo načelnik Matošević, Poreština je spremna protupožarnu sezonu, a ove godine očekuje se i isporuka čak pet novih vozila. Uz jedno veće vozilo za gašenje šuma koje dolazi iz državnog proračuna, četiri nova vozila su u izradi i njihova se isporuka očekuje kroz godinu. Dodatno, u suradnji s Gradom Porečom-Parenzo, provodi se i strateški EU projekt STREAM iz područja prilagodbe klimatskim promjenama.

–  Za nas je ovo važan i značajan projekt kojim ćemo dobiti vrijednu opremu u vrijednosti 700.000 kuna. To će nam omogućiti da budemo jedna od prvih vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj koja će biti opremljena za djelovanje u kriznim situacijama poplave., rekao je Matošević.

Na kraju sastanka zaključeno je da su na našem području, u dosadašnjoj fazi, pripreme za protupožarnu sezonu 2021. izvršene pravodobno.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani