NEWS

Ema Alić, Učenica osnovne škole J. Rakovca Sv. Lovreč osvojila prvo mjesto u Istarskoj kros ligi

ema 1
25.02.2021. 19:43; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Ema Alić, Učenica osnovne škole J. Rakovca Sv. Lovreč osvojila prvo mjesto u Istarskoj kros ligi

Posljednjim petim kolom završila je prva školska virtualna Istarska kros liga, koju su učenici osnovnih i srednjih škola, trčali kroz pet tjedana, počevši od 30. studenog 2020. godine. S obzirom da se situacija s koronom nažalost sve više komplicira i pogoršava, pitanje je bilo kada će Školski sportski savez Istarske županije biti u mogućnosti organizirati službeno natjecanje školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola u krosu. Kros trčanje u prirodi je atletska disciplina koja se najviše održava u kasnu jesen i sve do početka jeseni. U Savezu su odlučili krenuti sa organizacijom virtualne kros lige, da održe kod učenika motivacijski i natjecateljski duha. Učenici su trčali  na stvarnoj stazi u vrijeme kada su mogli i na mjestima koja su izbrali. Slali su svoje rezultate organizatoru lige i tako se družili virtualno tijekom pet kola.  Ukupno se odazvalo 1.073 učenika iz 21 osnovne i 4 srednje škole.

Najuspješnijim je dodijeljeno ukupno 99 kompleta medalja po disciplinama i kategorijama. Na kraju lige sve učenike koji su otrčali tri kola dočekala je majica, ukupno je podijeljeno 1.073 majica.

Učenica 7. razreda Ema Alić osvojila je prvo mjesto, Njezin mentor bio je učitelj TZK Martin Šuran.

Čestitamo učenici Emi Alić i njezinom mentoru !

Print Friendly, PDF & Email