NEWS

Nova porečka manifestacija startala uspješno

21.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Nova porečka manifestacija startala uspješno
672IMG_2416.JPG

Sajam je okupio 25 izlagača iz cijele Istre, a najtraženije su bile ljetnice, čije su cijene uglavnom odgovarale onima na tržnici. Na štandovima županijske tvrtke MIH i Srednje škole Mate Balote zainteresirani su mogli dobiti savjete o uzgoju sadnica i hortikulturnom uređenju. Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića pokazali su šarolikost cvijeća izrađenog od marcipana, a lzlagačice udruge Bio Istra, odjevene u srednjovjekovne kostime, nudile su cvjetni čaj.
Bilo je i »tematskih« štandova s lavandom, kolačima i pekarskim proizvodima, cvjetni program proizvoda iz općine Kaštelir-Labinci te štandovi porečkog Društva invalida i Likovne udruge (LUP) koji su prihod od prodaje slika namijenili u humanitarne svrhe. Prodaju su, međutim, ocijenili prosječnom.
Nastupili su mališani iz porečkih vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola, male ritmičarke, članovi Društva Naša djeca, udruga mladih USB, Porečki delfini, mali Vrapci i komarci iz KUD-a Kaštelir-Labinci te duo Magnolija, folklorno društvo Kosirići i Sergio Pavat.
Izlagači svoje sudjelovanje na sajmu nisu platili, već će svaki od njih vrtićima i školama ostaviti cvijeće, bilje i sadni materijal u vrijednosti od petstotinjak kuna. 
Voće koje je poslužilo kao ukras, osim vrtića i škola dobit će Društvo invalida te Dom za starije i nemoćne. 

V. HABEREITER, Glas Istre

Nagrađeni najbolji izlagači
Svečano zatvaranje sajma obilježila je dodjela nagrada najboljim izlagačima. Nagrade su uručili direktor Turisticke zajednice Nenad Velenik te u ime Usluge Nevija Poropat, voditeljica hortikulture, i direktor Rodoljub Kosić.
Najljepše uređenim štandom proglašen je onaj udruge Bio Istra, najuređeniji štand s ljetnicama imala je Nada Cenin-Orlić iz Vodnjana, nagradu za najuređeniji štand s trajnicama osvojila je tvrtka Enistar iz Fuškulina, a najljepši aranžman od rezanog cvijeća izradila je cvjećarnica Kristina iz Višnjana. Podijeljene su i dvije nagrade izvan konkurencije – za uređenje izložbenog prostora, a osvojile su ih porečke cvjećarnice Marija i Gardenia.
Najboljim likovnim radom proglašene su »Ruže« autora Valtera Dodića iz Poreča.

Print Friendly, PDF & Email