NEWS
HALF – s

Luka Košeto, državni prvak u atletici za mlade uzraste, na prijemu kod gradonačelnika Peršurića

Vranić, Košeto, Peršurić
26.08.2022. 13:15; ; Početna / Sport i rekreacija / Luka Košeto, državni prvak u atletici za mlade uzraste, na prijemu kod gradonačelnika Peršurića

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić danas je (26.08.2022.) primio mladog atletičara Luku Košeta, člana porečkog atletskog kluba Maximus, koji se na nedavnom državnom natjecanju u atletici okrunio zlatnom i srebrnom medaljom.

Luka je državni prvak u disciplini bacanja vortexa, u kategoriji mlađi kadeti (vortex je lopta za učenje bacanja u atletskim disciplinama) bacivši ga u daljinu 60,05 metara, čime je osvojio titulu prvaka i zlatnu medalju.
Srebrno odličje dobio je u bacanju kugle, jer je kuglu od 3 kg bacio na daljinu 10,87 metara, te se upisao u povijesne stranice  porečkog kluba kao jedan od rijetkih atletičara koji su osvojili dvije medalje na jednom natjecanju.

Državno pojedinačno prvenstvo održano je u Varaždinu, u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i tamošnjeg AK Sloboda, a natjecali su se kadeti, kadetkinje, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje.

Riječ je o najmasovnijem od svih državnih prvenstava u kojem se natjecalo više od 1200 starteva, a porečki su Maksimusi nastupali s ukupno deset mladih atletičara, rekao je trener Miro Vranić koji je s Lukom bio na prijemu. Pritom je istaknuo i kako velike zasluge idu Lukinim roditeljima koji su s njime vježbali i trenirali za ovo natjecanje. Luka je rekao kako voli sve sportove, a želja mu je nastaviti i s kopljem, (naime s vortexom se trenira do 13 godina, nakon čega se treninzi nastavljaju s kopljem). Osim toga zanima ga i rukomet, te će najesen početi trenirati i ovaj sport.

Gradonačelnik je čestitao Luki  na iznimnom uspjehu te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate.

-Vaši nas rezultati nas jako vesele jer na najbolji mogući način promovirate sebe, grad i klub. Da bi se ostvarili ti rezultati treba puno odricanja, požrtvovnosti i ljubavi, koju mnogi od nas ne vide. Posebno mi je drago čuti za ovako važne uspjehe naših mladih sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom baljenja sporta, rekao je gradonačelnik.  

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email