Izjava predsjednika Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo povodom događaja sa sinoćnje sjednice Gradskog vijeća

14.10.2016. 13:32; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Izjava predsjednika Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo povodom događaja sa sinoćnje sjednice Gradskog vijeća
15591

Ovim putem, kao Predsjednik Gradskog vijeća Grada Poreča – Parenzo,  želim reagirati na incident koji se dogodio sinoć, 13 listopada 2016., na sjednici Gradskog vijeća, u kojem je vijećnik vladajuće koalicije fizički nasrnuo na vijećnika iz stranke opozicije. Najoštrije osuđujem nemilosrdni čin koji se dogodio na sinoćnoj sjednici Gradskog vijeća, kao i svaki drugi oblik nasilja, verbalnog ili fizičkog.

Navedeno ponašanje nije u skladu s demokratskim standardima i ovim putem se želim ispričati vijećniku koji je pretprio nasrtaj, kao i svim ostalim vijećnicima koji su sjednici nazočili te svim građankama i građanima zbog nedoličnog i neprimjerenog ponašanja dotičnog vijećnika, koji je svojim činom narušio ugled i dignitet Gradskog vijeća Grada Poreča – Parenzo.

Gradsko vijeće predstavničko je tijelo u kojem se argumentima suprotstavlja različitom ili drugačijem mišljenju i sloboda govora mora biti zajamčena, jednako kao i fizički integritet svakog vijećnika. Nasilju nije i neće biti mjesto u Vijeću. Kao Predsjednik, Vijeća jamčim svim vijećnicama i vijećnicima da se ovakvi nemili događaji neće ponoviti.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Poreča – Parenzo
Adriano Jakus

Print Friendly, PDF & Email