NEWS

IDS Poreč: Ponašanje Fabrizia Picca nema opravdanja

14.10.2016. 13:31; ; Početna / Politika / IDS Poreč: Ponašanje Fabrizia Picca nema opravdanja
ids_poreccccc

PRIOPĆENJE SANJE OPLANIĆ, PREDSJEDNICE IDS-A POREČA
Sanja Oplanić, predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč poslala je priopćenje IDS-a u svezi ponašanja njihovog vijećnika Fabrizia Picca, a priopćenje u cijelosti prenosimo.

”U svoje osobno i u ime cijele gradske podružnice IDS-a Poreč, najoštrije osuđujem nedopustivo ponašanje vijećnika Fabrizia Picca, koji je na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Poreča fizički nasrnuo na vijećnika HDZ-a Dražena Prgića.
Apsolutno se ograđujem od takvog ponašanja. Zgrožena sam sramotnim incidentom koji se sinoć dogodio, jer za IDS Poreč nasilje nema opravdanja.

Institucije poput Gradskog vijeća mjesto su nulte tolerancije na nasilje i apsolutno je nedopustivo bilo kakvo nasilno ponašanje. Jučerašnji čin usamljeni je incident koji nema nikakvo opravdano uporište te je odraz ponašanja kakvog u IDS-u ne poznajemo, a niti nemamo namjeru tolerirati. U Poreču smo dosegnuli visoke civilizacijske vrijednosti i zajedno smo stvorili sredinu koja njeguje kulturu dijaloga, stoga, nećemo dopustiti da nitko to naruši.

Shodno tome, već jutros na izvanrednoj sjednici Predsjedništva IDS-a Poreč donijeli smo odluku o pokretanju postupka protiv vijećnika Fabrizia Picca. Također, zahtijevamo neopozive ostavke Fabrizia Picca na svim stranačkim funkcijama te na mjesto gradskog vijećnika, kao i njegovu javnu ispriku napadnutom vijećniku i cjelokupnoj javnosti.”

(rex)

Print Friendly, PDF & Email