NEWS

I ovih blagdana Grad Poreč-Parenzo izdvaja preko milijun kuna za 2500 umirovljenika

umirovljenici_0
23.12.2021. 09:28; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / I ovih blagdana Grad Poreč-Parenzo izdvaja preko milijun kuna za 2500 umirovljenika

I ove godine, ususret blagdanima, Grad Poreč-Parenzo krenuo je s isplatama sredstava planiranih za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima Poreča, aktivnost koja je pokrenuo kao prvi grad u državi te je vrlo uspješno provodi već nekoliko godina. Pravo na ovu pomoć dosad je iskoristilo nešto manje od 2.400 porečkih umirovljenika, a očekuje se još stotinjak prijava do kraja mjeseca, za što će Grad izdvojiti blizu 1,2 milijuna kuna.

Podsjetimo, Poreč je, zahvaljujući svojim socijalnim programima, mjerama i nadstandardima, dvije godine zaredom proglašavan i gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, a posebno se tu izdvaja briga za sugrađane treće životne dobi. Njima se, uz sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, uplaćuje dodatak na mirovinu umirovljenicima s najnižim prihodima, sufinancira komunalna naknada i odvoz otpada, sufinancira smještaj stalnog i poludnevnog boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč, sufinanciraju ostali programi u Domu za starije i nemoćne Poreč poput medicinske rekreacije i posudbe medicinskih pomagala, hospicija (skrbi u kući), te sufinancira rad udruga umirovljenika.

Sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja oblik je pomoći građanima koja obuhvaća najveći broj korisnika, a ove godine iznosi do 420 kuna po korisniku. Poziv za dostavu zahtjeva i potrebne dokumentacije bio je otvoren od početka listopada do 15. prosinca ove godine, ali se zahtjevi primaju do kraja 2021. godine. Grad Poreč-Parenzo je i Proračunom za 2022. godinu planirao sredstva za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja. 

 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email