NEWS
valfresco

Dugogodišnja svađa rođaka prerasla u fizički sukob

15.08.2011. 00:00; Učitavanja: 175; Početna / Crna kronika / Dugogodišnja svađa rođaka prerasla u fizički sukob
431283288.jpg

Tri prekršajne prijave, modrice i međusobno optuživanje epilog su sukoba rođaka iz Tara, koji se zbio protekle srijede na njivi, zbog neriješenih međusobnih odnosa. Giorgio Mušković (74) s jedne te Enio (70) i Nada (63) Mušković s druge strane sukobili su se protekle srijede u popodnevnim satima na oranici kod Tara. Giorgio je orao traktorom na svom posjedu, a Enio i Nada su tada obilazili svoje zemljište, koje graniči s njegovim.

Naime, po Giorgiovoj priči, Enio je bacio odrezane grane masline na njegov posjed, a Enio pak tvrdi da je Giorgio bacio grane šljive na njegov posjed. Nakon kraćeg verbalnog sukoba prešli su na grublje "metode rasprave". Giorgio tvrdi da je napadnut metalnim šipkama te da su ga i Enio i Nada tukli s namjerom da ga ubiju.

Enio ne poriče da je tukao Giorgia, ali tvrdi da ovaj napao njegovu suprugu pa je stao u njenu obranu, i to granom, a ne metalnom šipkom. Nada je također rekla da je Giorgiu zadala pokoji udarac granom, radi obrane. Giorgio nam je ispričao da je Enio po dolasku na parcelu počeo vikati na njega te da ga je zajedno sa suprugom napao metalnim šipkama i namjeravao ubiti.   

– Došli su vozilom dok sam orao njivu i Enio je odmah počeo vikati i vrijeđati me. Odmah zatim napali su me metalnim šipkama i tukli me. Odupirao sam se koliko sam mogao, no bezuspješno. Usto, rekli su mi da će poslati zeta da me dokrajči, kazao nam je Giorgio.   

Eniova strana priče, naravno, sasvim se razlikuje od Giorgiove.

– Istina je da smo došli do parcele. Ostao sam u vozilu, a Nada je izašla, jer mi nije bilo najbolje budući da sam prije mjesec dana operiran, ne bi li maknula odrezane grane šljive koje je Giorgio bacio na naš posjed.

Tada je Giorgio sišao s traktora i fizički napao Nadu bacivši je na tlo i udarajući je. Ja sam, iako bolestan, priskočio u pomoć ženi i uzeo jednu granu kojom sam ga udarao u nadi da će odustati od napada. Kada se napokon sve smirilo, mi smo otišli, a Giorgio je nastavio s oranjem. Po dolasku kući pozvali smo policiju koja je s nama obavila razgovore. Nikad nikome nisam prijetio smrću, a kao lovca najviše od svega pogodilo me što mi je policija oduzela oružje zbog ovog sukoba, rekao je Enio.

Dvojica sukobljenih rođaka su alkotestirana – Giorgio je imao 0,47 promila alkohola u krvi, a Enio 0,14 promila. Giorgio se požalio da policija nije željela obići mjesto događaja niti pronaći sporne metalne šipke. Iz policije su pak potvrdili da se sukob dogodio te da se radi o obiteljskom nasilju. Zbog toga policija ni želi davati podrobnije informacije.

No, potvrđuju nam da su obišli mjesto događaja te da se radilo o nekim granama. Na naš upit nisu nam dali podatke o kažnjavanju Giorgia i Enija, već su samo rekli da prekršajna prijava ide protiv Enija, Nade i Giorgia, a sve sukladno Zakonu o obiteljskom nasilju. I Giorgio i Enio kažu da im nije do sukoba, već da žele mirno živjeti, no to očito nije moguće jer će sud opet morati odlučivati umjesto njih.

(Napisao i snimio Mateo SARDELIN, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S