NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Četvorica mladih Porečana prijavljena zbog dilanja i posjedovanja droge

18.07.2016. 13:08; ; Početna / Crna kronika / Četvorica mladih Porečana prijavljena zbog dilanja i posjedovanja droge

Porečka je policija zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama prijavila trojicu mladića u dobi od 23, 25 i 21 godina dok je protiv 18-godišnjaka zbog neovlaštenog posjedovanja droge podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Naime, policijski službenici su jučer, 17. srpnja oko 2 sata u Ulici Vladimira Nazora u Poreču zatekli i uhitili 23-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kazneno djelo. U trenutku zatjecanja, 25-godišnjak je kod sebe posjedovao 3,3 grama droge marihuane te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Temeljem naloga obavljena je pretraga stana kojim se koristi, 23-godišnjak te je pronađeno 45,6 grama marihuane i digitalna vaga. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni zajednički nabavljali drogu radi daljnje preprodaje te su uz kaznenu prijavu, u večernjim satima 17. srpnja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Također, policijski službenici su 16. srpnja oko 22,25 sati u Ulici Rade Končara u Poreču zatekli 18-godišnjaka i 21-godišnjaka koji su kod sebe posjedovali dva paketića s 2,1 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prije zatjecanja 21-godišnjak prodao drogu marihuanu 18-godišnjaku te se protiv 21-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama dok se protiv 18-godišnjaka nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, navodi policija.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email