NEWS

BOOKtigi se vesele i najmlađi!

IMG_1377
11.04.2024. 12:38; ; Početna / Kultura / BOOKtigi se vesele i najmlađi!

Porečka je BOOKtiga već 17. godinu zaredom omiljeno okupljalište svih generacija. Posebno joj se vesele najmlađi ljubitelji knjiga i čitanja, a u ovogodišnjem bogatom programu moći će uživati oni i njihovi roditelji i nonići. Nisu li zajednička druženja uz lijepu priču najljepši trenutci u odrastanju jednog djeteta? A znate li koje je najvažnije od najvažnijih pravila odrastanja i što je ljudima bitnije od igre? Odgovore na ta i druga životna pitanja možete doznati upravo u priči Sretna priča jednog medvjedića koju je napisao Tata Slikovnica iz Malog Teatra, glavom i bradom! A u Malom Teataru možete uživati u parku Matije Gupca, u petak, 19. travnja u 10.30 sati.

Ususret Danu hrvatske knjige na porečkoj BOOKtigi malo starija djeca prisjetit će se razvoja hrvatske knjige, od njezinih početaka pa sve do danas te vremena prije izuma tiskarskog stroja, kada su rukopisne knjige bile rijetke i skupocjene, a stranice izrađene od pergamenta dobivenog od kozje ili ovčje kože. Za vrijeme trajanja Festivala pročitanih knjiga, u Gradskoj knjižnici Poreč bit će izloženo vrijedno kolekcionarsko izdanje „Misala kneza Novaka“, objavljeno 2020. godine, koje je Knjižnici darovao Slavoljub Katančević. Idealna je to uvertira u edukativno – kreativnu radionicu iluminacije glagoljskih slova za djecu,  koju će voditi Vesna Milanović, a namijenjena je djeci od četvrtog razreda osnovne škole. Pridružite se pisarima suvremenog doba slaveći pisanu riječ! Predstavljanje i radionica započinju u 17 sati, u petak 19. travnja. Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Nedjeljno jutro, 21. travnja, u 11 sati, rezervirano je za zabavu i smijeh. Pričom će biti otvorena čarobna škrinja za djecu i odrasle, a prilika je to da se cijela obitelj opusti u ugodnom ambijentu parka Matije Gupca, gdje vas očekuje i bogata ponuda rabljenih knjiga za male i velike po povoljnim cijenama. Vaše zabavno obiteljsko jutro ispunit će Magic Albin, jer mrvica magije i prstohvat iluzije može uistinu začiniti ovu lijepu knjižnu priču!

U Poreč stiže i jedna od najomiljenijih književnica za djecu – Sanja Pilić. Stvaralaštvo Sanje Pilić dio je odrastanja gotovo svakog djeteta, a putem svojih priča ona im se vješto približava i ostvaruje s njima prijateljski odnos, donosi vedrinu i vrckavost. O mamama sve najboljeNemam vremenaMrvice iz dnevnog boravkaHej, želim ti nešto ispričati, Ideš mi na živce!, Vidimo se na fejsu, samo su neka od njezinih brojnih djela koja osnovnoškolci rado čitaju. Sanja Pilić piše jezikom djece i s lakoćom se poistovjećuje s njima. Baš zato su sve njezine knjige već desetljećima omiljeno štivo djece i tinejdžera. Sa Sanjom Pilić djeca će se raspričati na književnoj matineji za osnovnoškolce, koja će se održati u ponedjeljak, 22. travnja u 11 sati u parku Matije Gupca.

Dobro nam došli!

Gradska knjižnica Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email