NEWS
VALFRESCO sredina

Asfaltirana pješačko-biciklistička staza od Varvari preko mostića do Facinke

asfaltiranje staze1
04.11.2022. 19:38; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Asfaltirana pješačko-biciklistička staza od Varvari preko mostića do Facinke

Danas su izvršeni radovi asfaltiranja na pješačko-biciklističkoj stazi koja spaja naselje Varvari, most preko zaobilaznice i poslovnu zonu Facinka u Poreču.

Riječ je dionici dužine 340 metara i širine 4 metra (2, 5 metra za biciklističku stazu i 1,5 metar za pješačku) duž koje su postavljeni stupovi javne rasvjete. Nakon radova na asfaltiranju, staza će se dodatno opremiti vertikalnom i horizontalnom signalizacijom i barijerama za sprečavanje prolaza vozila.

Nadajmo se da boja i izvedba barijera neće biti kao ona kod ex hotela Zagreb.

Potrebu za uređenjem ove komunikacije izrazili su predstavnici i mještani mjesnog odbora Varvari, koji broji sve više stanovnika i mlađe populacije, te se javlja potreba za sigurnijom komunikacijom za pješake i bicikliste, umjesto one po glavnoj državnoj prometnici.

 Radove izvodi Cesta d.o.o. Pula, u sklopu ugovora o asfaltiranju za ovu godinu, a Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo nastavit će s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu po svim porečkim mjesnim odborima, u dogovoru s njihovim predstavnicima i prema potrebama građana.

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna