NEWS

3,2,1… Stigle su viber naljepnice “Lovrečki”!

11.10.2021. 20:31; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / 3,2,1… Stigle su viber naljepnice “Lovrečki”!
2021-10-11_20h29_13

Velike socijalne, ali i tehnološke promjene koje su zahvatile cijeli svijet, pa tako i svaku školu, izbijanjem pandemije Covid-19, promijenile su i ljudske obrasce ponašanja te navele i učenike naše škole na drukčije promišljanje svijeta oko sebe. Te su promjene osobito izražene u načinima na koje komuniciramo. Te su promjene, a očituju se u velikom ubrzavanju naše komunikacije, dakako bile prisutne i prije same pandemije, a ona ih je još više ubrzala i dodatno prebacila u virtualni svijet. Zoran primjer tih promjena u našem izražavanju predstavljaju sveprisutni emotikoni i, zadnjih godina sve popularnije, naljepnice. One su ‘brze’, vizualno zanimljive i u stanju prenijeti širok raspon emocija, pa tako i veliku količinu informacija.

Potaknuti tim promjenama,učenici Likovne grupe naše škole, došli su na ideju povezivanja modernog – kroz izradu naljepnica za sveprisutnu aplikaciju Viber – i tradicionalnog te lokalno obilježenog – uporabom vizualnih i govornih osobitosti Lovreštine.
Učenice viših razreda i članice Likovne grupe: Tereza, Ema, Ivana, Eni, Dora, Lana, a osobito Ella, koja se bavila digitalnim dijelom posla, pod vodstvom učiteljice likovne kulture Eni, upustile su se u potragu i izbor prikladnih frazema i vizualnih osobitosti kojima su podarile ponešto obnovljeno značenje, ali svakako i popularizirali tradicijske fragmente užeg zavičaja sprječavajući njegov gubitak u suvremenom svijetu.

Vjerujemo kako će paket naljepnica nazvan “Lovrečki” zaživjeti među korisnicima ove sveprisutne aplikacije i time ispuniti svoju svrhu.

Što kažu učenici o viber naljepnicama?

I same idejne začetnike i autore smo upitali neka pitanja vezana uz izvedbu ove priče, a odgovorili su nam sljedeće:
„Odlučili smo se na izradu Viber stickers/viber naljepnica da obogatimo komunikaciju lokalne zajednice. Dizajn naljepnica dio je područja primijenjenih umjetnosti. S izradom smo započeli prošle nastavne godine sakupljajući tipične fraze, riječi i nešto što može koristiti u svakodnevnoj komunikaciji širem uzorku ljudi.

Popis se mijenjao, nadopunjavao i nadograđivao, baš kao i njegova vizualna obrada u kojem smo željeli pokazati neke od specifičnosti lovrečkog područja.

Ljetna pauza godila je našoj kreativnosti te smo zajedničkim trudom bivših, novih i stalnih članica likovne grupe učinili našu komunikaciju interesantnijom.“

Ako želite vidjeti sve naljepnice slobodno ih preuzmite na sljedećoj poveznici

https://stickers.viber.com/pages/custom-sticker-packs/11ec292eeb00cae0ad23ed7d2761a4a1e0ac1e18942df53b

 

A. Hasikić

Print Friendly, PDF & Email