Vrsar: Sportski centar Saline dobiva i zatvoreni bazen

saline-Dvorana062
19.05.2017. 09:46; Učitavanja: 907; Početna / Novosti / Okolne općine / Vrsar: Sportski centar Saline dobiva i zatvoreni bazen

Vrsar je jedno od malobrojnih općinskih središta u Istri koje nema sportsku dvoranu, ako izuzmemo onu malu školsku koja jedva zadovoljava potrebe djece i nastave tjelesne kulture i odgoja, a činjenica je da se već dugi niz godina od kada je osnovana Općina Vrsar u proračunu nije nikada našla stavka za njenu izgradnju, sve do ove godine. Sve je bliže dan kada će započeti izgradnja sportske dvorane na veliko zadovoljstvo II sportskih udruga koje djeluju u Vrsaru i njenih 660 članova.

Trodjelna dvorana

S pročelnikom općine Slobodanom Vugrincem razgovaramo o izgradnji ovog važnog projekta kojim će se bez sumnje podići društveni standard stanovnika te omogućiti turističkom gospodarstvu produženje sezone. Sportska dvorana je locirana unutar Sportskog centra Saline na kojem je u drugoj fazi planirana i izgradnja zatvorenog bazena. Bit će izgrađen i novi odvojak županijske ceste koji od dvorane vodi do Maistrinih objekata, hotela Pineta, Panorama i lN Belvedere, a sve je usklađeno s Urbanističkim planom naselja Vrsar. Sama dvorana i budući zatvoreni bazen uklapaju se u postojeće prirodno okružje.

Trodijelna sportska dvorana ima prvotno sportskorekreacijsku namjenu, dok je jedna petina zgrade dimenzija 52,4 s 52 metra namijenjena za dva poslovna prostora, fitness sklop i ambulantu. Visina dvorane iznad sportskih borilišta iznosi od 9,5 metara u najnižoj točki do 12,3 metra u najvišem dijelu. Gledalište je organizirano jednostrano, s oko 170 mjesta na fiksnim i 310 mjesta na teleskopskim tribinama. Prateći sadržaji u prizemlju fleksibilno su organizirani, tako da je omogućeno njihovo pojedinačno korištenje i izvan radnog vremena dvorane.

Montraker gradi

Zgrada je projektirana tako da omogućuje atraktivan pogled na stari grad iz gledališta i drugih dijelova dvorane. Fasada će biti izvedena u limenim pločama boje predoksidiranog čelika ili alternativno u bakrenim pločama kako bi se na najprimjereniji način stopila s okolišem i zemljom crvenicom.

– Vrijednost je  investicije 21 milijun kuna, plus 1,9 milijuna koliko iznose radovi na pristupnoj cesti s javnom rasvjetom, odvodnjom i pješačkom stazom. Financijsku konstrukciju pokriva Općina Vrsar iz proračuna i komunalno poduzeće Montraker, koje je ujedno i nosilac izgradnje i upravljat će dvoranom, a očekujemo sufinanciranje turističkih tvrtki koje djeluju u Vrsaru, rekao nam je Vugrinec. U planu je da dvorana bude izgrađena do konca ove godine.

Slaven BRAJKOVIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights