NEWS
valfresco

Višnjan: aktualizirana ideja o međugeneracijskom centru

14.03.2006. 00:00; Učitavanja: 45; Početna / Novosti / Okolne općine / Višnjan: aktualizirana ideja o međugeneracijskom centru

Članovi poglavarstva načelno su se suglasili s prijedlogom sporazuma koji će biti dostavljen ostalim partnerima na očitovanje. Tim bi sporazumom bile utvrđene međusobne obaveze u planiranju i pripremi projekta ustanove koja bi bila svojevrsni dnevni boravak za građane treće dobi, mjesto s kojeg bi bili distribuirani obroci i čiji bi radnici pružali pomoć u kući.

Poglavarstvo je odlučilo osigurati dodatnih 60 tisuća kuna za drugu fazu gradnje kanalizacije. Razlika u cijeni odnosi se na 110 metara, za koliko je mreža izvedbenim projektom duža od prikazanog u idejnom projektu. Za Ministarstvo mora, turizma i razvitka pripremljena je informacija koju su tražili o investicijama u infrastrukturu u pripremi turističke sezone. U prvih šest mjeseci ove godine Općina Višnjan investirat će 600 tisuća kuna u kanalizaciju, 50 tisuća u javnu rasvjetu, 80 tisuća u zelene površine i oko 30 tisuća kuna na čišćenje lokve u Fabcima.

Organizacija Azra za razvoj Varaždinske županije ponudila je Općini suradnju s obzirom na iskustva ove županije u razvoju poslovnih zona, turizma i poljoprivrede, a poglavarstvo je zaključilo da bi bilo dobro koristiti njihova iskustva u razvoju poslovne zone Milanezi.

VIP je tražio od Općine suglasnost za postavljanje antene odašiljača na brdu Petrovac, oko čega se prošle godine digla velika buka, jer je VIP bez suglasnosti počeo radove na zaštićenom arheološkom lokalitetu. Poglavarstvo je VIP-u uskratilo suglasnost za Petrovac i predložilo da provjere neko drugo brdo, koje nije u zaštićenoj zoni, primjerice, brdo Slobodnjak

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email