NEWS

ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U POZNAVANJU TALIJANSKOG JEZIKA

15.03.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U POZNAVANJU TALIJANSKOG JEZIKA
316Talijanski-jezik.jpg

  POREČ – Učenici osnovnih i srednjih škola prekjučer su u Osnovnoj školi Poreč pokazali iznimno dobre rezultate u poznavanju talijanskog jezika. Iz 33 škola, 20 osnovnih i 13 srednjih, na županijsko je natjecanje stiglo 120 učenika, a samo najbolji među njima dobit će pravo sudjelovanja na državnom natjecanju. Natjecatelje je pozdravila ravnateljica škole domaćina Anna Maria Barbić, a za dobru atmosferu pobrinuli su se učenici porečke škole dočekavši goste prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Učenici su se natjecali u nekoliko razina – pučkoškolci u dvije kategorije: oni koji su počeli učiti talijanski jezik u prvom ili drugom te u petom ili šestom razredu; a srednjoškolci u kategoriji gimnazije i strukovne škole. Svi se oni dalje dijele na one koji talijanski jezik uče u školi (kategorija A) i one koji su boravili u Italiji duže od šest mjeseci, kod kuće govore talijanski ili su pohađali talijansku školu (kategorija B).

Rezultati osnovaca u A i B kategoriji

U prvoj A kategoriji osnovaca prvo je mjesto osvojila Veronika Petrović (OŠ Mate Balote Buje), drugo Antonio Živolić (OŠ Veruda Pula), a treće dijele Deni Košeto (OŠ Rivarela Novigrad) i Silvia Matošević (OŠ Vladimira Nazora Rovinj). Prvi u prvoj B kategoriji bio je Luka Šterbić (OŠ Vladimira Nazora Rovinj), druga Matea Filipović-Sandalj (OŠ Stoja Pula), a treći Sindi Martinčić (OŠ »Marija i Lina« Umag). U drugoj A kategoriji prvo mjesto dijele Andrea Štefanić (OŠ V. Nazora Pazin – Područna škola Motovun) i Katija Serafimovski (OŠ Poreč), drugo je osvojila Kristina Labinjan (PŠ Motovun), a treće dijele Ingrid Perišić i Patricija Počanić (OŠ Poreč). Najbolja u drugoj B kategoriji bila je Matea Milanović (PŠ Motovun), druga Vilijana Škutin, a treća Ivana Peroš (obje iz OŠ Poreč).

Rezultati gimnazijalaca

U prvoj A kategoriji gimnazijalaca prvo je mjesto osvojila Marina Banko (SŠ Jurja Dobrile Pazin), drugo Igor Palčić, a treće Ana Babić (oboje iz SŠ Mate Balote Poreč). U prvoj B kategoriji prvo je mjesto pripalo Petri Črnac (SŠ Vladimira Gortana Buje), drugo je osvojila Emili Medica (SŠ Mate Balote Poreč), a treće Edina Ferenčić (SŠ Vladimira Gortana Buje).

Rezultati strukovnih škola

Najbolja u prvoj A kategoriji strukovnih škola bila je Ellen Rimanić (SŠ Mate Balote Poreč), drugo mjesto dijele Jelena Rusac i Mihaela Prekalj (obje iz SŠ Mate Balote Poreč), dok je treće mjesto pripalo Eleni Barbieri (SŠ Zvane Črnje Rovinj). U prvoj B kategoriji prvo je mjesto osvojila Linda Žigante, drugo Roberta Altin (obje iz SŠ Vladimira Gortana Buje), dok treće mjesto dijele Marina Jovanović (SŠ Vladimira Gortana Buje) i Sandra Fero (SŠ Mate Balote Poreč). – Učenici su pokazali veliko znanje, posebno srednjoškolci. Tko će otići na državno natjecanje, koje će se održati na Visu, znat će se kada budu poznati rezultati svih županijskih natjecanja na osnovi kojih će se odrediti bodovni prag, izjavila je Ester Vlahović-Udovičić, koordinatorica županijskoga natjecanja u Poreču.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email