Učitelj Umjetničke škole Poreč prof. Paolo Peruško promoviran u savjetnika uz nastup njegove učenice Vite Blažević na Svečanoj promociji u Zagrebu

12.12.2017. 12:47; Učitavanja: 304; Početna / Kultura / Učitelj Umjetničke škole Poreč prof. Paolo Peruško promoviran u savjetnika uz nastup njegove učenice Vite Blažević na Svečanoj promociji u Zagrebu
Paolo i Vita

Učitelj Umjetničke škole Poreč prof. Paolo Peruško uz nastup njegove učenice promoviran je u zvanje savjetnika 8. prosinca 2017. godine na Svečanoj promociji u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, na prijedlog ravnateljice Sanjice Sare Radetić uz podršku Učiteljskog vijeća Umjetničke škole Poreč te nakon uvida u nastavu Više savjetnice AZOO-a gospođe Alice Hergešić koja je rad prof. Peruška ocijenila izvrsnim. Svečanom promocijom odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuju najbolje učitelje, one koji svojom radom, stručnošću, pedagoškim metodama i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Promovirani su odgojitelji i stručni suradnici iz predškolskih ustanova, učitelji i stručni suradnici osnovnih škola te nastavnici, stručni suradnici i odgajatelji iz srednjih škola i učeničkih domova.

            Na promociji učitelj harmonike Umjetničke škole Poreč Paolo Peruško promoviran je u zvanje učitelja savjetnika. Učenici učitelja savjetnika Paola Peruška, višegodišnji su dobitnici najviših nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima za harmoniku. Uz pedagoški rad, učitelj savjetnik Paolo Peruško pozvan je u stručne komisije svjetski poznatih natjecanja u zemlji i inozemstvu. Promocija je još značajnija budući da su vrlo rijetki učitelji iz glazbenih i plesnih škola koji se promoviraju, a prof. Peruško ako nije najmlađi savjetnik u Hrvatskoj, onda je sigurno među najmlađima ali sa sjajnim rezultatima koji su potaknuli promociju.

            Na glazbenom dijelu Svečane promocije, po prvi puta u povijesti, predstavila se i učenica osnovne škole kao solistica. Ovu je veliku čast imala upravo jedna od višestruko nagrađivanih učenica učitelja savjetnika Paola Peruška, Vita Blažević koja je učenica IV. razreda harmonike i do sada je osvojila 19 uglavnom prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Svojom je nadahnutom izvedbom dviju skladbi na harmonici, Vita očarala nazočnu publiku, promovirane učitelje u obrazovanju, zaposlenike i ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje te državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja.

            Uz učitelja savjetnika Paola Peruška, Umjetnička škola Poreč broji još četiri učitelja savjetnika i dva učitelja mentora, te je tim brojem jedna od škola sa najvećim brojem učitelja savjetnika i učitelja mentora u Istri i šire.

            Čestitke od srca našim zvijezdama učitelju savjetniku, prof. Paolu Perušku i njegovoj učenici Viti Blažević.

Ravnateljica:                                                                                       
Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Print Friendly, PDF & Email