NEWS

U OKVIRU PROJEKTA „VOLIMO JADRANSKO MORE“ 50 POREČKIH SPORTAŠA ČISTILO OBALU I PODMORJE

Čišćenje obale i podmorja
29.08.2017. 13:00; Učitavanja: 307; Početna / Lifestyle / Ekologija / U OKVIRU PROJEKTA „VOLIMO JADRANSKO MORE“ 50 POREČKIH SPORTAŠA ČISTILO OBALU I PODMORJE

U sklopu već tradicionalnog Valamarovog projekta „Volimo Jadransko more“, članovi Jedriličarskog kluba “Horizont” – Poreč u suradnji  s prijateljima iz Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov „Poreč“ te veslačkog kluba “Adriaco” organizirali su akciju čišćenja plaža, obale i podmorja uz šetnicu na potezu od Peškere pa do hotela Pical. 

Na akciju koja se održala tijekom prošloga vikenda odazvalo se 50-ak članova klubova svih generacija.  Inače, ovi klubovi tijekom godine redovito održavaju ovo područje, a ovom su zajedničkom eko akcijom detaljnije počistili potez od Peškere do hotela Pical kako bi se Porečki Delfin održao uz čisto more i priobalje te su uklonjeni ostaci pontona i ostalih dijelova uništenih u nedavnim i prošlogodišnjim olujama.

Donacijski projekt „Volimo Jadransko more“ provodi se unutar jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja „Zeleni Valamar“, s ciljem aktivnog podupiranja projekata namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora koji podižu svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša te doprinose očuvanju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa. 

 

Valamar PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S