NEWS

U Novoj Vasi održana tradicionalna šentenca Pustu

Nova Vas (1)
14.02.2018. 13:52; Učitavanja: 406; Početna / Novosti / Okolne općine / U Novoj Vasi održana tradicionalna šentenca Pustu

Tradicija održavanja maškara, koju mještani Nove Vasi godinama brižljivo čuvaju, i ove je godine otpočela podizanjem pusta Ivana Giovanina Tovarića u u samom središtu naselja. Time je Nova Vas još jednom postala karnevalsko središte Poreča, a mještani su se potrudili da u protekla dva tjedna zabave ne nedostaje.

Nakon „velikih maškara“ u nedjelju, sve je kulminiralo maškaranom povorkom i šentencom Pustu u utorak, 13. veljače 2018. Nekoliko stotina sudionika svih generacija okupilo se u na rotondi prije odlaska na polivalentno igralište na kojem je organizirana šentenca. Svojim su se maskama isticali mališani Dječjeg vrtića 101 dalmatinac iz Antonci i učenici Područne osnovne škole Nova Vas, a u povorci su im se pridružili roditelji, mještani, bajkeri MK Highlanders I članovi maškara iz Nove Vasi te limena glazba iz Vižinade.

Šentenca se dotakla problema u Savudrijskoj vali, Agrokoru i Mercatoru, zatim komunalnih radova, kanalizacije i kopanja po naselju, nakon čega Pustu više nije bilo spasa. U dobrom raspoloženju maškarana fešta nastavila se zabavljati u šatoru uz besplatnu fritaju s kobasicama i srdele, a okupljene su zabavljali Malvazija i Alfa time band.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City zimski popusti S