NEWS

U koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održan Koncert učenika završnog razreda harmonike

_DSC0955
03.07.2018. 09:02; Učitavanja: 137; Početna / Kultura / U koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održan Koncert učenika završnog razreda harmonike

Lorenzo Palman i Nicol Sinožić, učenici šestog razreda harmonike Umjetničke škole Poreč predstavili su se u četvrtak 28. lipnja 2018. godine u 19,30 sati samostalnim koncertom u Koncertnoj dvoranu Umjetničke škole Poreč.

Svojim su najmilijima, obitelji, prijateljima i profesorima predstavili raznovrstan i kvalitetan program koji su naučili tijekom svog glazbenog obrazovanja.

Porečka je publika imala priliku poslušati višestruko nagrađivane učenike Nicol i Lorenza, izuzetno darovite ali i vrijedne učenike koji su izrasli učeći glazbu u predivne mlade osobe.

Lorenzo Palman u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić, svirao je virtuozne Varijacije na Paganinijevu temu od A. Radoeva, 4 pieces from the Renaissance – Greensleeves V. Semjonova, Španjolsku suitu br. 3 – V. stavak A. Belosickog i 

poznatu Finsku polku u aranžmanu A. Tihonova. Svojim je nastupom pokazao izuzetnu virtuoznost, muzikalnost i maštovitost pri čemu je prisutna publika uživala i nagradila Lorenza burnim aplauzima.                                                                                                           

Nicol Sinožić u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar, predstavila se dijelom programa koji će svirati na prijemnom ispitu za srednju glazbenu školu: J. Pachelbel: Preludij i fuga in C, Y. Nakada: Etida, B. Kunc: Tako je nekoć bilo….., A. Beševli: Sonata – Capriccio (I. i II. stavak) i G. Hermosa: Idiarena te je nakon dugog aplauza svirala na bis Vascovu Temu za Amandu koju je posvetila svojoj učiteljici Vilijani Šugar.

Predivna večer ispunjena emocijama i glazbom koju ćemo dugo pamtiti, još jedan oproštaj sjajnih harmonikaša porečke glazbene škole vrijedan je svake pohvale.

Čestitke marljivim i talentiranim učenicima, predanim i divnim učiteljicama i roditeljima  uz najljepše želje od srca,

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S