NEWS
valfresco

Pulska bolnica će uskoro dobiti Odjel za nuklearnu medicinu

05.04.2006. 00:00; Učitavanja: 53; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Pulska bolnica će uskoro dobiti Odjel za nuklearnu medicinu

 Na novom će se odjelu obavljati scintigram štitnjače, bubrega, jetara i kostiju, tako da od ovog mjeseca za te specijalističke pretrage pacijenti iz Istre više neće morati putovati u Rijeku.

Ministarstvo zdravstva je 1. travnja u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo pokrenulo projekt unapređenja kvalitete bolničke zdravstvene zaštite i komunikacije s korisnicima te zaštite.

Sve zdravstvene ustanove pa tako i pulska bolnica, dužne su omogućiti svakom osiguraniku starijem od 18 godina da prilikom otpusta s bolničkog liječenja popuni anketni upitnik o zadovoljstvu zdravstvenim uslugama u bolnici te ga ubaci u posebne kutije, smještene na svakom pojedinom odjelu. Anketa je anonimna i provodit će se do 31. svibnja, kaže koordinatorica tog projekta pri pulskoj bolnici, viša medicinska sestra Mira Benčić.

Prvog lipnja kutije s anketnim listićima šalju se u Hrvatski zavod za javno zdravstvo gdje će se obaviti analiza koja će poslužiti zdravstvenim ustanovama da ocijene što bi za bolesnike bilo prioritetno

Radio Pula, 05.04.2006

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S