NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Problemi oko bazena se zahuktavaju. Na nivou cijele Istre

04.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Problemi oko bazena se zahuktavaju. Na nivou cijele Istre
9plivaciv.jpg

piše: Nataša Urošević, Jutarnji list

Prema riječima dogradonačelnice Vesne Petrović, Grad Pula plaća MUP-u čak 750.000 godišnje za najam bazena u Valbandonu, koji koriste svi pulski klubovi

MEDULIN – Pomorsko društvo "Mladost" iz Medulina, koje okuplja najmlađe državne prvake u plivanju i ronjenju, nakon 30 godina rada više ne može koristiti za treninge bazen hotela "Belvedere" u kojem je proplivalo više od 600 mjesnih mališana!

Sličan problem imaju svi istarski plivački klubovi, kojima su u zadnje vrijeme hoteli otkazali termine za treninge, tako da se mali nadareni plivači, koji postižu i svjetske uspjehe, nemaju gdje pripremati za prvenstva!

– Iako trenira u krajnje neadekvatnim uvjetima, naš pomladak osvaja najviša državna priznanja u podvodnim vještinama. Nažalost, odnedavno više ne možemo koristiti bazen hotela Belvedere, u kojem smo s najmlađima počeli raditi prije tri desetljeća, tako da sve treninge organiziramo u 10-metarskom bazenu hotela Arcus, kaže predsjednik medulinskog kluba Lucio Lorencin.

On smatra da bi se razgovorom s vlasnicima mogao postići dogovor o korištenju bazena barem u zimskom periodu, kad su hoteli ionako poluprazni.

– Stav uprave "Arenaturista" jest da su naši bazeni namijenjeni isključivo gostima hotela i isključivo u komercijalne svrhe. Čak ni obični građani više nemaju pristup, uz plaćanje ulaznice, jer dekomodiraju goste i ima krađa, kaže direktor hotela Belvedere Hrelja Roberto. Medulinu svakako nedostaje još jedan veliki bazen i sportska dvorana, dodaje, pa bi Općina, Turistička zajednica i Arenaturist trebali naći zajednički interes u takvoj investiciji.

CIJELI ČLANAK

Print Friendly, PDF & Email