NEWS

PRODUŽUJE SE ROK ZA PRODAJU STAROG NOGOMETNOG IGRALIŠTA U CENTRU POREČA

GO03466791
15.10.2017. 10:34; Učitavanja: 294; Početna / Politika / PRODUŽUJE SE ROK ZA PRODAJU STAROG NOGOMETNOG IGRALIŠTA U CENTRU POREČA

Na mrežnim stranicama Grada Poreča ovih je dana objavljena vijest o produženju natječaja za prodaju starog nogometnog igrališta, te on nije više zaključan sa datumom od 16. listopada ove godine već je rok pomaknut sve do 9. studenog. Zašto se rok produžava upitali smo gradonačelnika Lorisa Peršurića, a on nam rekao da su vidjeli da jedan članak u dokumentaciji je pogrešno napisan, sada ispravljen, pa ne želeći zbog toga ponavljati isti natječaj jednostavno ga produžili.

Dodatni popust za gotovinsko plaćanje

– Dosad je bilo mnogobrojnih upita zainteresiranih kupaca, no konkretnu ponudu nismo zaprimili, ukratko nam je prokomentirao Peršurić trenutnu situaciju. Prema tome zainteresirani za kupnju svoje pismene ponude mogu dostaviti sve do tog produženog datuma.

Podsjetimo, prema Detaljnom planu uređenja, novi će vlasnik, pod pretpostavkom da iskešira 19.960.000 kuna u gradski proračun, na toj atraktivnoj parceli smještenoj u samom centru grada, i u neposrednoj blizini autobusne stanice, ukupne površine 7.817 četvornih metara, moći izgraditi stambeno-poslovnu građevinu, pretežito stambene namjene s garažnim prostorom u podzemnoj etaži. Već smo detaljno i izvještavali da novi vlasnik na travnatoj površini gdje se još uvijek igra nogomet moći, i to prema Detaljnom urbanističkom prostornom planu, izgraditi kompleks od gotovo 13 tisuća bruto, odnosno 10 tisuća i 500 neto kvadrata. Ako traženi iznos uplati jednokratno u gradsku blagajnu u roku od 30 dana, ostat će mu i višak od pet posto, jer tada Grad odobrava i navedeni popust. Ponude mogu podnijeti domaće i strane, fizičke i pravne osobe, a sve pristiglu dokumentaciju zainteresiranih investitora otvorit će komisija za raspolaganje gradskom imovinom veće vrijednosti, koja će donijeti potom prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg natjecatelja i zatim ga uputiti Gradskom vijeću na donošenje.

Cijena s 55 pala na 19 milijuna kuna

Premda se radi o nemalom novcu zainteresiranih kupaca ima, a hoće li netko iskazati volju za kupnju pokazat će vrijeme. Ionako na neki određeni način ono i radi za njih. U ne tako dalekoj prošlosti, svega desetak godina unazad, Staro nogometno prodavalo se za čak 50 milijuna kuna. No, ruku na srce, bila su to i bolja vremena, jer je tada vladala prava pomama za zemljištem i nekretninama čitave Istre kod bogatih inozemnih i domaćih investitora, ulagača i privatnika. Gradilo se renovirao, prodavalo, a građevinarstvo naprosto procvjetalo. Dolaskom krize sve se promijenilo, kao da je netko sjekirom odalamio i za više od pola, pa su tako padale i cijene. Grad je tako za to isto nogometno već 2014. godine tražio 22 milijuna, a sada tri godine kasnije ta se cijena umanjila za dodatnih dva. Jedno je sigurno, tako atraktivnu parcelu, još k tome u samom centru grada, šampionu hrvatskog turizma, za te novce teško da će se igdje naći.

(Ivan GRGAT, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S