NEWS

650 Porečkih osnovnoškolaca povodom Svjetskog dana zdravlja 7. 4. provelo predivan dan u prirodi (foto album)

DSCF1277
07.04.2017. 19:11; Učitavanja: 585; Početna / Lifestyle / Zdravlje / 650 Porečkih osnovnoškolaca povodom Svjetskog dana zdravlja 7. 4. provelo predivan dan u prirodi (foto album)

Dvije porečke osnovne škole ove godine uključile su se u aktivnost Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ)  HODITI I ZDRAVI BITI – LA SALUTE VIENE CAMMINANDO pod motom „ŽIVJETI ZDRAVO“. Nositelji akcije Hoditi i zdravi biti za Poreč su Zdravi grad Poreč i Grad Poreč-Parenzo , a u partnerstvo se uključila i  Udruga kineziologa Poreč .

Na prekrasnoj porečkoj šetnici od Naftaplina pa do Brula i Galiota hodalo je 650 djece porečkih osnovnih škola i 50 tak odraslih, njihovi učitelji/ce, stručne službe, asistenti te kineziolozi iz Udruge kineziologa Poreč. Ovom aktivnošću su ravnatelji i djelatnici škola, djeca, roditelji i porečki kineziolozi  poslali istovjetnu poruku kako podržavaju i žele poticati tjelesnu aktivnost djece od najranije dobi kao zdrav životni izbor!

Lijep sunčan dan djeca su provela hodajući, igrajući se i vježbajući u prirodi uz kineziologe koje je vodio predsjednik Udruge kineziologa Zoran Jendrašić.  Na odredištima kraj Brula i Galiota djecu je dočekala zakuska koju su osigurale škole za prve i druge razrede i Grad Poreč-Parenzo za treće i četvrte razrede. Djeca su svoje oduševljenje i zadovoljstvo izrazili zahvaljujući učiteljicama i simpatičnim izjavama, tako se moglo ćuti „ovo mi je najljepši dan u životu“, „hvala što ste nas poveli“ , „a kad ćemo ići opet“.

Porečki građani već su vrlo senzibilizirani na rekreativnu  tjelesnu aktivnost i odgovorni u brizi za vlastito zdravlje. Očekujemo stoga u akciji Hoditi i zdravi biti  svake godine u Poreču sve više hodača od najmlađih do najstarijih.

 

Zdravi grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights