Odlični rezultati daljinskih plivača Poreča u Zadru i na Silbi, Edi Hadžić nastupit će na Europskom juniorskom prvenstvu !

19875263_1401553696606558_1985353021933019322_n
11.07.2017. 00:53; Učitavanja: 214; Početna / Sport / Odlični rezultati daljinskih plivača Poreča u Zadru i na Silbi, Edi Hadžić nastupit će na Europskom juniorskom prvenstvu !

Protekle subote i nedjelje plivačice i plivači KDP Poreč nastupili su na čak 2 maratona dan za danom. U subotu je u Zadru održana druga utrka iz ovogodišnje CroCup serije i istovremeno Državno seniorsko prvenstvo na 5000 m.

Među 93 plivačice i plivača, koliko ih je ukupno nastupilo u Zadru, čak 16 natjecatelja je bilo iz Porečkog Kluba za daljinsko plivanje. Naši su plivačice i plivači ukupno osvojili 7 medalja u dobnim skupinama i srebrnu u apsolutnoj muškoj kategoriji !

Filip Husnjak, plivač KDP Poreč osvoji je drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji u CroCup seriji postao državni viceprvak u daljinskom plivanju na dionici 5000 m . U svojoj dobnoj kategoriji plivači 20-29 godina osvojio je prvo mjesto. Filip je  5000 m preplivao u vremenu 1:00:52, što je identično vrijeme pobjednika, Grge Mujana iz KDP Split, ali je Grgo u cilj ušao nekoliko stotinki ranije :)

U Zadru su u svojim dobnim kategorijama medalje osvojili i: Aleksandra Stević (brončana), Gioconda Milotti (srebro), Edi Hadžić (srebro), Ivan Kukolja (brončana), Aljoša Pribac (zlato), Andrej Pribac (brončana), Željko Sušek (srebro).

Valja napomenuti i zanimljivost da su čak 4 plivača Poreča uplivali među 10 najbržih u cilj u Zadru.

Već slijedećeg dana, u nedjelju održan je i treći maraton iz CroCup serije i to na otoku Silbi. Maraton je ujedno bio i Veteransko državno prvenstvo na 5000 m.

Na tom je natjecanju naš klub bio još brojniji, pa je boje KDP Poreča zastupalo 18 plivačica i plivača. Najbrži među našima ponovno je bio Filip Husnjak, koji je i na Silbi osvojio drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji i prvo mjesto u svojo dobnoj skupini s vremenom 1:01:27, što je bilo za 58 sekundi sporije od pobjednika, Grge Mujana iz KDP Split.

Među 12 najbržih čak petorica su bili naši plivači ! Osvojili su i 8 medalja po dobnim skupinama: Aleksandra Stević (srebro), Edi Hadžić (srebro), Filip Husnjak (zlato), Ivan Kukolja (brončana), Andrej Pribac (zlato), Aljoša Pribac (srebro), Longino Sošić (srebro), Željko Sušek (brončana). Unutar Veteranskog državnog prvenstva Belinda Musemić osvojila je brončanu medalju, Žarko Salopek osvojio je srebrnu medalju, Marijan Matuzović brončanu, Gordan Ukić srebrnu, Željko Sušek zlatnu i Longino Sošić zlatnu.

Posebno moramo pohvaliti našeg mladog plivača Edija Hadžića (2002.) koji je i jedan i drugi maraton otplivo u vremenima 1:05 i koji će početkom kolovoza nastupiti kao član Državne reprezentacije na Europskom juniorskom prvenstvu u  Marseilleu !

Rezultati:

Dramatičan ulazak u cilj u Zadru:

Hrvatski savez daljinskog plivanja 发布于 2017年7月8日

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights