Najava događnja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
19.06.2017. 09:57; Učitavanja: 84; Početna / Obavijesti / Najava događnja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

19.6.2017. u 21h   ///  FUNE: DJEVOJKE KOJE SANJAJU MORE
Režija: Katia Bernardi [Italija, 2016, 77 min]

Dvanaest 80-godišnjih “djevojaka” iz zabačenog talijanskog planinskog sela odlučuju prkositi reumatizmu, strahovima i ekonomskoj krizi i otići na more po prvi put u životu – i to u Hrvatsku. Filmsko putovanje u zajednicu žena odlučnih učiniti sve – čak i pozirati za kalendar ili se uhvatiti u koštac s internetom – kako bi po prvi put umočile stopala.

Katia Bernardi je završila povijest filma, te je dobitnica nagrade za mlade talente međunarodnog Backstage Festivala u Bolonji, 1998. godine. Radila je za mnoge produkcijske kuće, između ostalog za: Filmmaster (Rim), Colorado (Milano), te kao televizijska redateljica na Cinecinema Tele +. 2004. godine, osniva produkcijsku kuću KR Movie zajedno s Rodolfom Concerom. Odabrana filmografija uključuje naslove: “Arte Sella”, “Auschwitz is my teacher”, “The man of the light” i “Sloi. The factory of the invisibles”. “Funne: Le ragazze che sognano il mare” bit će njen prvi dugometražni dokumentarni film.

ULAZ BESPLATAN!

Mjesta nije potrebno rezervirati.

20.-21.6.2017. u 19h

23.6.2017. u 19h   ///   Auti 3 – SINKRONIZIRANO
IZVORNO IME: Cars 3
REDATELJ: Brian Fee  |  ŽANR: animirani film, avantura, komedija
ULOGE: Armie Hammer, Nathan Fillion, Owen Wilson
SADRŽAJ FILMA: Zaskočen novom generacijom trkaćih automobila brzih kao plamen, legendarni Lightning McQueen iznenada je izbačen iz sporta koji voli. Da bi se vratio u igru, trebat će pomoć Cruz Ramirez, revne mlade tehničarke s vlastitim planom za pobjedu, nadahnuće od starog Fabulous Hudson Horneta i nekoliko neočekivanih preokreta. Srce šampiona testirat će se na najvećoj stazi Piston kupa gdje će se dokazati da broj 95 još nije gotov!

20.6.2017. u 21h   ///   SPASILAČKA SLUŽBA – kat 15

IZVORNO IME: Baywatch
REDATELJ: Seth Gordon  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Jon Bass, Kelly Rohrbach, Ilfenesh Hadera
TRAJANJE FILMA: 116 minuta

SADRŽAJ FILMA: Film prati predanog, opasnog, popularnog i voljenog Mitcha Buchannona (Johnson), voditelja Spasilačke službe, u zaljevu u Miamiju. Iako zaljev izgleda kao i svaki drugi, tajanstveni događaji u lokalnom klubu na plaži navode Mitcha da pomisli kako su njegova omiljena plaža i njezini posjetitelji u velikoj opasnosti. Kako bi spasio zaljev, morat će se udružiti s mladim i bahatim spasiocem Mattom Brodyjem (Efron), koji ne poštuje nikakva pravila.

21.6.2017. u 21h   ///   GORI MORE

Režija: Gianfranco Rosi [Italija, 2016, 114 min]

Smještena 150 milja južno od Sicilije, Lampedusa se našla na svjetskim naslovnicama kao prva pristanišna luka za stotine tisuća afričkih i bliskoistočnih izbjeglica koji se nadaju novom životu u Europi. Nakon što je proveo više mjeseci živeći na otoku i u bliskom kontaktu s lokalnim življem, Rosi je prikupio nevjerojatnu količinu filmskog materijala koji portretira povijest, kulturu i svakodnevnicu otočana. Film se fokusira na 12-godišnjeg Samuelea koji istražuje kopno i pokušava ovladati morem, polako gradeći zapanjujuće naturalistički portret stanovnika Lampeduse i događaja oko njih.

Gianfranco Rosi rođen je u Erirtreji 1964. Godine 1997., tijekom tamošnjeg rata za nezavisnost, evakuiran je u Italiju, bez svoje obitelji. Potom je živio u Rimu i Istambulu, nakon čega je 1984. studirao na School of the Arts u  New Yorku. Njegov diplomski film, Boatman (1993.), prikazan je na festivalima kao što su Sundance, Locarno, Toronto i Amsterdam. Below Sea Level, film u kojem je bio režiser, fotograf i producent, premijerno je prikazan u Veneciji 2008. te osvojio Orizzonti Doc, a potom i Grand Prix te Prix Des Jeunes na Cinema Du Reel u Parizu, uz nominaciju za nagradu Europske filmske akademije 2009. Njegov dokumentarni film o Rimu, Sacro Gra, osvojio je Zlatnog lava u Veneciji 2013. godine. Njegov najnoviji rad, FIRE AT SEA (2016.) osvojio je ZLATNOG MEDVJEDA na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

ULAZ BESPLATAN!

Mjesta nije potrebno rezervirati.

 

LIKOVNA DJELATNOST

MALA GALERIJA

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč otvorena je samostalna izložba Luke Stojnića. Izložba je organizirana u sklopu programa “Tornaj se doma” te traje do 24. lipnja 2017. Galerija je otvorena radnim danima od 10 – 12 i 18 – 21 h.

OBRAZOVNA DJELATNOST

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Od neformalnih (neverificiranih) jezičnih tečajeva u ponudi su ruski, španjolski i francuski jezik. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

Osim jezičnih programa, upisi su otvoreni i za sljedeće programe osposobljavanja i usavršavanja:

  • – dadilja
  • – njegovateljica
  • – gerontodomaćica
  • – maslinar
  • – računovođa
  • – serviser osobnih računala
  • – operater na računalima
  • – računovodstveno – knjigovodstveni referent

Informacije i upisi na broju telefona 887 -216 ili na e-mail [email protected].

 

Dječji puhački orkestar „Porečki delfini“ upisuje nove članove!

Porečki delfini pozivaju sve školarce, uzrasta od 5. do 8 razreda, koji žele naučiti svirati puhačke instrumente poput klarineta, trube, trombona, saksofona i bubnjeva da im se pridruže i postanu dio dječjeg puhačkog orkestra.

Provedite svoje djetinjstvo i mladost u druženju s glazbom i s Porečkim delfinima zaronite u glazbene vode.

Voditelj Porečkih delfina je Dušan Baćac.

Za informacije i upise javite se u Pučko otvoreno učilište Poreč na broj telefona 887 – 216!

 

Mješoviti pjevački zbor «Joakim Rakovac» poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja da im se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite član porečkog gradskog zbora!

Informacije možete dobiti na broju telefona 887-216 ili putem e.maila [email protected].

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights