NEWS

Kuglačice Istre u finalu Kupa Hrvatske odigrale 4:4 sa Mlakom

11.06.2018. 09:57; Učitavanja: 91; Početna / Sport / Kuglačice Istre u finalu Kupa Hrvatske odigrale 4:4 sa Mlakom
Vije6917-9538

Ovog vikenda 9./10. lipnja u Zaboku na kuglani ZIVT održano je polufinale i finale KUP-a RH za žene i muškarce.
U polufinale kod žena plasirale su se ekipe Mlaka iz Rijeke, Split iz Splita, Zagreb iz Zagreba i Istra iz Poreča.
Kod muških polufinalisti su bili Medvešćak iz Zagreba, Osijek iz Osijeka, Zaprešić iz Zaprešića i Zadar iz Zadra.

 U subotu, 9.06. ekipa Istre je u susretu sa ekipom Splita odigrala polufinale i pobijedila rezultatom 6:2. U susretu Mlake i Zagreba, pobjednice su bile igračice Mlake. Tako se ponovilo kao i prošle godine da se u finalu nađu dvije najbolje ekipe 1.HKL, ekipa Mlake i Istre.
Jako dobro smo otvorile utakmicu, gdje smo u prvom krugu povele sa 2:0 u poenima i stvorile razliku od 30 čunjeva prednosti.  Međusobni omjer igračica u setovima isto je bio na našoj strani 4.5:3,5.
Kod drugog bloka igračica došlo je do međusobnog podjela poena, jedna je igračica pobijedila sa 2 seta ali većim brojem srušenih čunjeva i tako povele sa 3:1 u poenima. Na žalost izgubile smo prednost u čunjevima jer je igračica Mlake igrala vrhunski (591) i dozvolila našoj igračici da osvoji samo 0,5 seta( radi se o igračici koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila najviše medalja za Hrvatsku).
U treći blok ulaze naše najiskusnije igračice sa rezultatom 3:1 za nas ali sa minusom od 29 čunjeva i omjerom setova 7:9.  Igra je bila napeta sve do zadnjih hitaca. Jedna je naša igračica pobijedila sa 3:1 u setovima, a druga izgubila sa 0:4 tako da je rezultat na kraju bio uz naše 4 pobjede ali manje srušenih čunjeva 4:4.
U takvom slučaju odlučuju međusobni setovi, a pošto je omjer bio 14:10 u korist Mlake, tako je njima pripalo prvo mjesto.
Treba čestitati svim igračicama na borbenosti, trudu  i htijenju jer trebalo je dva dana naporno igrati na temperaturi od preko 28 stupnjeva koliko je bilo u kuglani.

Posebne čestitke našoj trudnici koja je i ovaj puta bila najbolja naša igračica.
Pohvale idu i mlađim juniorkama koje su cijelo vrijeme  nesebično navijale.

ŽKK Istra Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S