NEWS

Gradi li se sportska lučica u Špadićima ispod hotela Pinia – pitali smo gradsku upravu

Image-1
15.02.2018. 22:58; Učitavanja: 889; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradi li se sportska lučica u Špadićima ispod hotela Pinia – pitali smo gradsku upravu

Prije 2 dana od čitateljice smo primili upit gradi li se lučica za 80-ak brodica u Špadićima ispod hotela Pinia. Uz upit poslane su i fotke (u prilogu članka) a na odgovor iz gradske uprave nije trebalo dugo čekati.
Odgovor je poslala viša stručna suradnica Ajna Temimović, zadužena za odnose s javnošću u Gradu Poreču, citiramo:

“U nastavku se nalazi odgovor na Vaš upit od 14. veljače 2018., vezano za sportsku lučicu ispod hotela Pinia.
U tijeku je Javna rasprava o prijedlogu urbanističkog plana uređenja Peškera – Pical – Špadići koja traje do 16. veljače 2018. godine. Kroz mjesec dana, stranke imaju mogućnost dostaviti svoje primjedbe i prijedloge, koje će gradski Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša razmotriti prije donošenja odluke o donošenju plana na jednoj od sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo.
Za područje Špadići na snazi je Generalni urbanistički plan, odnosno plan višeg reda, dok je za taj dio grada nužno donijeti i plan nižeg reda, dakle plan urbanističkog uređenja. Sportska lučica ispod hotela Pinia u Generalnom urbanističkom planu nalazi se već duži niz godina, no nije se realizirala.

– Preuzimanjem dužnosti gradonačelnika, zatekao sam da se u navedenom planu sportska lučica nalazi već duži niz godina. S obzirom na to da se radi o području koje nije adekvatno za takav sadržaj niti uređenjem, niti namjenom, niti dubinom mora, a i da želim prihvatiti volju građana, podnijet ću primjedbu na prijedlog urbanističkog plana uređenja Peškera – Pical – Špadići da se navedena sportska lučica iz ovog urbanističkog plana uređenja ukloni, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Napominjemo da je ispod hotela Pinia Valamar Riviera krenula s uređenjem djela plaže, no ti radovi nemaju nikakve veze sa spomenutom sportskom lučicom, koja se u planu nalazi južnije prema Picalu.”

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S