NEWS

Đuričkov stand-up show nasmijao do suza

28699203_1642070455882902_277233143401754241_o
foto: Andi Bančić
04.03.2018. 17:45; Učitavanja: 297; Početna / Lifestyle / Zabava / Đuričkov stand-up show nasmijao do suza

U sklopu festivala komedije i smijeha “Zlatni zub” koji se u porečkome Učilištu održava po 11. put, sinoć je svoj stand-up show “Sve što ste htjeli da znate o Đoniju, a niste smeli nikad da ga pitate” održao Nikola Đuričko koji je mnogobrojnu publiku, poput svojih prethodnika, nasmijao do suza. Nenametljivim i finim neusiljenim humorom, te zanimljivim i britkim zaključcima odaslanim s kazališnih dasaka, Đuričko je priredio dvosatni show.

Proslavljeni srbijanski glumac, najpoznatiji po ulozi Švabe u seriji “Vratiće se rode”, ali isto tako i po onima u “Mrtav ladan”, “Kad porastem biću kengur”, “Montevideo, Bog te video”, “Pljačka Trećeg rajha” i mnogih drugih, vrhunski je zabavio porečku publiku, a za njegovu predstavu tražila se karta više.

– Već od malih nogu počeli su problemi. Nisam želio pjevati pjesmicu o zecu jer mi je to izgledalo kao da on umire, vuče noge, mlatara repom, skakuće bez veze i zbog toga gotovo da me nisu upisali u pionire, a kasnije i u omladince jer sam izgubio četrdeset klinaca koje sam čuvao, započeo je na nestvaran način opisivati Džoni svoje duhovite zgode. U vojsci je dva nagradna dana dobio pukom slučajnošću, a na fakultetu balet pao samo zbog toga što je s frendom krivo zaplesao. Te zgode na šaljivi i jedinstveni način jednostavno je na papiru nemoguće opisati.

Ništa manje zabavno na 11. Zlatnome zubu nije bilo ni u nedjelju na dječjoj predstavi “Hrvatska bajkovnica” Teatra Naranča, gdje su redatelji i glumci Majkl Mikolić i Katja Rabar djecu poučili lijepim i zabavnim stranama lektire i čitanja, a pritom osim klinaca nasmijali i roditelje.

U petak, 9. ožujka na rasporedu je stand-up komedija Neshe Bridgesa. U subotu slijedi predstava “Za umrijet od smijeha” Teatra Rugantino i Kazališta Planet arta, a u nedjelju, posljednjeg dana bit će održana predstava “Djevojačka večer” Istarskog narodnog kazališta te dodjela nagrada.

(Ivan GRGAT, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S