NEWS

Drugi dan natjecanja u ribolovu donio pravi zaplet na ljestvicu poretka

Vaganje ulova - Manuel Paljuh
15.09.2018. 12:46; Učitavanja: 287; Početna / Lifestyle / Zabava / Drugi dan natjecanja u ribolovu donio pravi zaplet na ljestvicu poretka
  • Nakon drugog dana u vodstvo je prešla slovenska ekipa „Lolita“, a slijede ih najbolji tunolovci prvog dana, ekipa „Fiuri“. Treće mjesto drži tim „Barracuda“ iz Slovenije
  • I jučer je, kao i dan ranije, ulovljeno dvanaest tuna, a četiri su izvučene na brodove
  • Večeras je na programu veliko finale turnira, ali i Tunalicious Street Food Festivala, pa kao šećer na kraju u Poreč stižu grupa S.A.R.S. i Dino Dvornik Tribute Bend

Drugi, nešto mirniji, ribolovni dan donio je pravi zaplet na ljestvici ovogodišnjeg OFFSHORE WORLD CHALLENGE POREČ 2018. Najviše bodova trenutno ima ekipa „Lolita“ kapetana Saše Apostolovskog koja se i prošle godine nakon ulova drugog dana vinula među tri najizglednija favorita za osvajanje natjecanja. Ekipa „Fiuri“ i kapetan Fabrizio Mantovan na 2. su mjestu, zahvaljujući ulovu od prvog dana natjecanja i najvećoj tuni teškoj 109,75 kilograma. Za najteži ulov drugoga je dana zaslužna slovenska ekipa „Barracuda“ pod vodstvom kapetana Bojana Cesara koja se s tunom od  63,90 kilograma i bodovima ostvarenim dan ranije plasirala na 3. mjesto. Drugu po težini tunu tešku 58, 05 drugog je ribolovnog dana ulovila ukrajinska ekipa „Huk“ na čelu s kapetanom Voldimyrom Sablinom te se u ukupnom poretku za sada nalaze na 6. mjestu.

Jučer je prema strogim Big Game pravilima ulovljeno ukupno 12 tuna, baš kao i prvog dana, pa će, čini se, broj 12 i obilježiti ovogodišnje natjecanje u porečkom akvatoriju. Na brodove su izvučene četiri ribe koje su sinoć kasno navečer, nakon sudačkog pregleda svih snimki i regularnosti ulova, pred mnogobrojnom publikom vagane na porečkoj rivi. Pušteno je osam tuna čiji je ulov priznat, ali su prema catch&release pravilu neozlijeđene puštene u more, dok su dvije vagane tune imale manje od 50 kilograma te prema pravilima natjecanja ekipama nisu donijele bodove.

Pobjednik 4. izdanja OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2018 znat će se večeras nakon javnog vaganja na Rivi i svečane ceremonije zatvaranja koja počinje u 20:30 sati.

Uz pravi sportski spektakl Porečani i njihovi gosti još uvijek mogu uživati i u raznovrsnom Tunalicious Street Food Festivalu. Zanimljiva i bogata ponuda specijaliteta od netom ulovljene tune i drugih svježih morskih namirnica koje pripremaju iskusni chefovi, nudi se na prigodnim kućicama na porečkoj Rivi. A ima za svakoga ponešto – sendvič vitello tonnato, burger od tune, tacosi na bazi tune, sushi, tuna wrap, tuna steak, ražnjići od tune i sabljarke, tuna tartar, salata od hobotnice, dagnje na buzaru, razne vrste školjaka, lignje, srdele i brodet s palentom. Tu su i Wine & Cheese bar s bogatom ponudom domaćih istarskih vina i sireva, Sweet Bites Bar za one sklonije slatkom, a ljubitelji gina zasigurno će uživati u Gin Baru.

Riva je istovremeno i najbolje mjesto u gradu za pjesmu i ples, a dobru zabavu svakog dana osiguravaju DJ i live bendovi. No, večeras slijedi prava glazbena poslastica i zatvaranje Poreč Open Air Festivala koji je tijekom cijeloga ljeta raznolikom ponudom zabavljao mnogobrojne posjetitelje.

U 19.30 sati počinje koncert poznate riječke grupe „Tri Kralja“, a u 22 sata na pozornicu stiže popularni beogradski S.A.R.S. U rasplesanom i funky tonu te s posvetom neprežaljenom domaćem kralju funka, Dini Dvorniku, večer će zatvoriti Dino Dvornik tribute bend.

Više informacija o samom natjecanju zainteresirani mogu naći na službenoj web i Facebook stranici: Biggame4tuna.hr, a o popratnom zabavnom programu i Tunalicious Street Food Festivalu na Tunaliciousporec.com te na službenoj Facebook stranici Tunalicious Street Food Festivala.

foto: M.Paljuh

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX1904-S