NEWS

Danijel Jumić, čelni čovjek omladinskog pogona NK Jadran: Sigurno da je omasovljenju pomogao i SP

viber-image
10.01.2019. 19:20; Učitavanja: 348; Početna / Sport / Danijel Jumić, čelni čovjek omladinskog pogona NK Jadran: Sigurno da je omasovljenju pomogao i SP

(Elvis Uravić, istrasport.eu) Uz labinski Rudar, ponajbolji omladinski pogon u Županiji ima porečki Jadran. Zbog toga smo ovom prigodom porazgovarali s njihovim prvim čovjekom struke, Danijelom Jumićem.

Na pitanje koliko ima mladih Jadranovih nogometaša, Jumić odgovara: “Naš omladinski pogon broji od 180 do 200 mladih igrača, a teško je reći precizan broj zbog fluktuacije. Međutim, kad ubrojimo juniorsku momčad, sigurno smo između ova dva navedena broja.”

Jadran je specifičan po tome da veliki dio tog broja otpada na one najmlađe, U9 kategoriju: “Istina je, oko trećine tog broja ide na tu kategoriju, tamo je najveća koncentracija. Imali smo tu dječaka i prije podosta, ali nakon odličnih igara reprezentacije na SP-u, doživjeli smo još veći priljev igrača što nas čini veoma sretnim.”

Kako bi se o tom broju igrača brinulo, potreban je i zavidan broj trenera, kao i njihova edukacija: “Da, u našoj Školi nogometa radi 13 trenera, uključujući i trenera vratara. Edukaciji pristupamo veoma ozbiljno pa su tako dva naša trenera trenutno polaznici UEFA B tečaja, a neki su naši treneri u prosincu bili sedam dana na edukaciji u GNK Dinamo s kojima imamo lijepu suradnju.”

Planovi za 2019. godinu su – ne pokvariti se: “Svakako poboljšati uvjete za još kvalitetniji rad Škole te nastaviti i poboljšati edukaciju trenerskog kadra kako bi i kvaliteta samog rada bila na višoj razini.”

Za kraj, osvrnuli smo se i na ljetni nogometni kamp: “Tradicionalno, već pet godina zaredom, održava se kamp koji okupi stotinjak djece iz cijele regije i šire. Odlazimo i na turnire diljem države i inozemstva, a imali smo i goste predavače Nenada Bjelicu i Ivana Kepčiju, kao i goste samog kampa u vidu Joška Jeličića, Marija Tokića, Toto Schillachija, Paola Rossija, Gianluce Zambrotta.”
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Funtana Istra S