NEWS
Parenzana 2024-s
SPORTduo – s2

Uspješno završen prvi Plava Laguna 5150 Poreč Triatlon ! (photo)

DSCN1385
05.05.2019. 12:36; ; Početna / Slider / Uspješno završen prvi Plava Laguna 5150 Poreč Triatlon ! (photo)

Istra je već neko vrijeme sve omiljenija destinacija outdoor sportaša, a Poreč kao triatlonsko srce regije ugostio je najveći olimpijski triatlon u Hrvatskoj – prvi IRONMAN® brendirani Plava Laguna 5150 triatlon. Tako se u Zelenoj Laguni okušalo  400-tinjak triatlonskih entuzijasta na utrci koja se odvijala na atraktivnoj stazi od 50 kilometara i 750 metara kroz Zelena Resort, okolicu Poreča i Funtanu.

Plivačka trasa od 750 metara započela je na plaži ispred hotela Molindrio Plava Laguna, a zatim je uslijedila biciklistička trasa od 40 kilometara koja je natjecatelje vodila do vodenog parka Aquacolors, Funtane, Dračevca i natrag. Trkačka dionica duga 10 kilometara bila je porečka morska šetnica do središta grada i nazad do ciljnog luka ispred hotela Molindrio, Zelena Laguna.

Utrka je započela u nedjelju, u 7 sati i 10 minuta. Iako je vremenska prognoza predviđala loše vrijeme, jaku buru i visoke valove, zbog čega je plivačka trasa bila skraćena od izvorno planiranih 1,5 kilometara za pola, dakle 750 metara, sveukupna utrka je bila i više nego uzbudljiva. Prijavilo se mnogo triatlonaca iz Europskih zemalja; Slovenije, Češke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske ali i iz Novog Zelanda. Dok je nekima ova utrka bila samo zagrijavanje, drugi su se okušali po prvi puta u ovoj disciplini obzirom da je format 5150 dostupan mnogim sportašima svih sposobnosti.

Očekivano najbrži bili su natjecatelji u PRO kategoriji, Željka Šaban Miličić (Svibir, HR) i Andrej Vištica (Svibir, HR)

U ženskoj kategoriji prva tri mjesta osvojile su natjecateljice, kako slijedi redom: Maruša Klemenc (SLO), Elizabeta Vitasović (HR) te Nicole Bretting (DE).

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Klemen Bojanc (SLO), Sebastian Czerny (AUS) i kao treći Grega Dolinar (SLO).

U štafetnom natjecanju, od ukupno devet štafetnih timova,  prvo mjesto osvojili su natjecatelji iz Istrabike.com Team (HR), Team Pink Bora (HR) te Team Slučajni Partneri (HR).

Kompletne rezultate provjerite na linku

„U ovih godinu dana je jako puno napravljeno. Stečeno je veliko iskustvo zahvaljujući odličnoj suradnji koja je postignuta sa World Triathlon Corporation, nositeljem IRONMAN® licence. Općenito, velika povezanost Plave Lagune i sporta, te želja cjelokupne destinacije dovela je ovaj zahtjevni event u Poreč. Za gotovo 400 natjecatelja brinulo se 150 volontera i službenog osoblja. Također, event ne bi bio moguć bez podrške javnog sektora koji su podržavi ovaj događaj u financijskom, infrastrukturnom ili organizacijskom smislu, te mnogih sponzora od kojih izdavajmo HEP kao zlatnog pokrovitelja. Vjerujemo da će prvi Plava Laguna 5150 triatlon Poreč prerasti u tradicionalno okupljanje triatlonaca u nadolazećem vremenu.“ – poručuju iz Plave Lagune

Plava Laguna potpisala je dvogodišnju suradnju sa World Triatlon Corporation, stoga nas i iduće godine očekuje zanimljiv 5150 triatlon Poreč, a u međuvremenu pozivamo Vas 6. Kolovoza da sudjelujete odnosno podržite  IRONGIRL® i IRONKIDS®, trkačke dionice od 5km za žene, odnosno djecu, u Zelena Resortu, Poreč.   Više informacija možete pronaći na www.plavalaguna.com

Print Friendly, PDF & Email