NEWS

Zbor Umjetničke škole Poreč osvojio I. nagradu na međunarodnom natjecanju

2023-04-26_23h56_24
27.04.2023. 00:04; ; Početna / Kultura / Zbor Umjetničke škole Poreč osvojio I. nagradu na međunarodnom natjecanju

15. međunarodno natjecanje “Giovani Musicisti – Città di Treviso” održavalo se u Trevisu (Italija) 21.-23. travnja 2023. godine. Natjecatelji iz mnogih zemalja imali su priliku svirati pred renomiranim stručnim ocjenjivačkim sudovima. Natjecatelji su se natjecali u raznim disciplinama i raznim dobnim kategorijama od klavira, žičanih instrumenata, harmonike, gitare, harfe, udaraljki, komorne glazbe, orkestara, solo pjevača, suvremene glazbe i zborova, paralelno na više lokacija.

Zbor Umjetničke škole Poreč pod vodstvom dirigentice Marijane Gulić marljivo je vježbao zajedno sa gitarskim orkestrom pod vodstvom učitelja Hrvoja Hleba i pripremao se za natjecanje u Trevisu. Zbor i gitaristi svojim su nastupom osvojili 1. nagradu, 2. mjesto s 96/100 bodova.

Ovakav rezultat moguć je samo predanim radom, marljivošću i upornošću učenika i učiteljice Marijane te učitelja Hrvoja. Također, ovo je prvo natjecanje zbora nakon dugog niza godina u našoj školi te smo jako ponosni i zadovoljni da su učenici uspjeli ostvariti ovaj uspjeh.
U zboru Umjetničke škole Poreč sudjeluju učenici: Nina Dujmović, Rea Geržinić, Nika Jerković, Lara Korunić, Paolo Mačinić, Ema Matovina, Karla Bernobić, Tisa Faflja, Angelina Milić, Cintya Radovan, Noa Stojnić, Jana Šimunović, Anton Julijan Vidoš, Julia Brajković, Petar Brajković, Laura Čendak, Ava Asia Kanceljak, Liović Leticija, Marta Milohanić, Nataša Mrvoš, Sara Ružić Maksuti, Lorena Simpsich, Fran Šimunović, Maša Vukadinović Šimičić, Gianluca Vukoja, Žanamari Komšić, Nika Jurišević, Etien Šimić, Rita Gulić i Denis Brković. Gitarski orkestar čine učenici: Rajna Radošić, Sara Vajagić, Anić Laura, Nicole Kovačić, Alen Mates, Dora Kuterovac, Petar Ivan Vojvoda, Klara Gulić, Vita Banovac, Chiara Mačinić i Nino Basanić. Uz učenike, klavirsku pratnju svirao je učitelj Matija Poropat, a na cajonu zbor je pratio učitelj Haris Brković. Učenici su se predstavili programom: Adoramus Te, Ruža crvena i Oye.

Nastup zbora i gitarskog orkestra na natjecanju

Također, na istom natjecanju u kategoriji harmonike sudjelovala je i učenica 5. razreda harmonike, Ellen Leporiz, a pripremila ju je učiteljica Anamarija Lovrečić. Ellen se predstavila odabranim programom: Sonatina br. 3., II i III stavak skladatelja E. G. Rozenetski, Melodija nostalgičnog čardaša iz Dječje suite br.4 D. Bobića, i Velocissimo L. Ferrari-Trecate. Ellen se natjecala u C kategoriji, sekcija 2 te svojim nastupom osvojila diplomu za sudjelovanje kao jedina predstavnica u kategoriji, te je pohvaljena od međunarodnog ocjenjivačkog suda za muzikalnost. Ellen je naša višestruko nagrađivana učenica koja svojom marljivošću i predanim radom već niz godina nastupa na koncertima škole i sudjeluje na harmonikaškim natjecanjima.

Veselimo se napretku svih učenika i ovim putem posebno želimo pohvaliti sve učenike koji su marljivo vježbali, trudili se postići ovako lijepe rezultate i oduševili nas svojom glazbom i muzikalnošću. Učiteljica Marijana Gulić već niz godina vodi zbor te svojom motiviranošću i ljubavlju prema pjesmi i glazbi potiče i učenike koji su već završili glazbenu školu da nastave dolaziti i pjevati u zboru. Ponosni smo i na suradnju naših učitelja i učenika koji si uvijek međusobno pomažu, pa je ovom prilikom gitarski orkestar predivno odsvirao uz zbor, što je žiri natjecanja posebno pohvalio. Zahvalni smo i roditeljima koji su nas na natjecanju podržali, pratili i omogućili nam da sve dogovorimo i organiziramo uz njihovu pomoć.

Čestitke zboru Umjetničke škole Poreč, gitarskom orkestru i učiteljici Marijani Gulić te posebna zahvala učitelju Matiji Poropatu te Harisu Brkoviću koji su nastupali zajedno s učenicima. Čestitamo i učenici Ellen Leporiz i učiteljici Anamariji Lovrečić na sudjelovanju na natjecanju.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email