NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Zbog smrada i zamućenog mora još nitko nije ništa poduzeo, a u porečkoj Usluzi kažu da će konzultirati inspekciju

25.03.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Zbog smrada i zamućenog mora još nitko nije ništa poduzeo, a u porečkoj Usluzi kažu da će konzultirati inspekciju
828GO128840.jpg

Dva dana smrdi iz Peškere, ali drugačije nego kada trune morska trava i alge koje ostaju u plićaku. Neki kažu da smrdi na zapaljene gume, ali čini se da smrdi na kominu. O čemu se radi, pokušali smo saznati na nekoliko adresa i na kraju dobili putokaz prema Agrolaguni.

U Usluzi smo saznali da je vodoprivredni inspektor bio kod njih i u Agrolaguni u vrijeme prerade maslina, kada je nalaz mora kod ispusta kanalizacije u Materadi bio neprihvatljiv. Ali, zbog sadašnjeg smrada nisu ništa poduzeli. Direktor Rodoljub Kosić kaže da je zvalo nekoliko građana, pa će konzultirati inspekciju. Trag, dakle, vodi u Agrolagunu. Neslužbeno saznajemo da su ovog tjedna čistili rezervoare nakon prerade maslina i da je ostalo još taloga, za koji traže rješenje. Je li voda od ispiranja ušla u kanalizaciju i potom u uvalu Peškera? Što o tome kaže direktor Agrolagune Bruno Legović?

– Jučer (četvrtak, op. a.) smo oprali šahtu, danas (petak, op. a.) nismo ništa radili. Zvali su nas iz službe obavještavanja da su imali anonimnu dojavu da smo mi zagadili more, ali nismo. Agrolaguna je dežurni krivac, a mi jedini u Poreču imamo sustav pročišćavanja vode koji nadziru inspekcije, branio se Legović.

S.M., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email