NEWS

Za članstvo u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji u proračunu Grada Poreča je rezerviran iznos od 120 tisuća kuna

Dvorana Žatika
11.02.2022. 18:38; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Za članstvo u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji u proračunu Grada Poreča je rezerviran iznos od 120 tisuća kuna

Nakon što smo danas objavili vijest koju smo dobili iz Plave Lagune o potpisivanju novog četverogodišnjeg ugovora sa Hrvatskim Olimpijskim odborom, kojeg su osim Plave Lagune potpisali i Turistička zajednica Grada Poreča i Grad Poreč, uputili smo pitanje u gradsku upravu s kojim iznosom Grad Poreč sudjeluje u članstvu HOO-a. Prenosimo odgovor u cjelosti:

Često čujemo, posebno tijekom održavanja Olimpijskih igara, kako su u našoj zemlji olimpijskih sportovi zanemareni i prepušteni se snalaziti kako znaju.

Zato nam je drago da podržavanjem hrvatskih olimpijaca, podržavamo njihove sportske napore, ali i osiguravamo da održavaju svoje pripreme, turnire i natjecanja upravo u Poreču.

Naš grad, osim potrebne sportske i smještajne infrastrukture, ima već i veliko iskustvo u organizaciji sportskih natjecanja. Tako je samo lani, kao kvalifikacijske turnire ili pripreme prije odlaska na Olimpijske igre, Poreč ugostio Europsko prvenstvo u karateu, turnire za judaše i hrvače…

Partnerstvom s HOO Poreč potvrđuje svoj status grada sporta koji će ugostiti brojne sportske manifestacije te na taj način višestruko vratiti uložena sredstva. Ne samo kroz ostvarena noćenja i potrošnju u pred i posezoni, već će porečki sportski klubovi moći prijavom na natječaje ostvariti pravo na opremu i podršku sportu u lokalnoj zajednici, koji raspisuje HOO.

Kao što smo već ranije napisali, u programu rada Turističke zajednice Grada Poreča za 2022. godinu  za članstvo u HOO-u rezervirano je 300.000 kn.

U podsjetnik jedna objava iz 2008. godine 🙂

Poreč partner HOO-a

Print Friendly, PDF & Email