NEWS
valfresco

Vižinada: Predložen proračun od 6,7 milijuna kuna

23.12.2006. 00:00; Učitavanja: 48; Početna / Novosti / Okolne općine / Vižinada: Predložen proračun od 6,7 milijuna kuna

Među prihodima povećani su oni od poreza i prireza na dohodak, a planirano je nešto više od dva milijuna kuna prihoda od prodaje imovine. Rashodi su uglavnom jednaki ovogodišnjima, s povećanjem za naknade zbog uvođenja poglavarstva, a predviđen je i novac za kupnju jednog službenog vozila. Poglavarstvo je imenovalo komisiju za godišnji popis imovine, obaveza i potraživanja za 2006., kojoj je na čelu Elio Pilat, a članovi su zaposleni u općinskoj upravi Solidea i Leo Ferenac.

Na isteku godine donesena je odluka da se temeljem natječaja prodaju dvije nekretnine za ukupno 317.000 kuna Virđiliju Zauloviću i Nedibu Toromanoviću, a dana je suglasnost na idejne projekte radi ishođenja lokacijskih dozvola Istra rustiki d.o.o. za tri obiteljske kuće u Baldašima prema projektu porečkog Domprojekta, te Zoranu Blatančiću i Ivani Levstik za poljsko spremište od 24 četvorna metra.

Iz proračuna će biti isplaćene jednokratne socijalne pomoći za tri obitelji po 1.000 kuna te za šest po 500 kuna, a prihvaćena je i inicijativa porečkog Društva invalida da se iz proračuna nabave poklon-paketi vrijedni 120 kuna za potrebite invalidne osobe iz općine Vižinada. Donesena je i odluka o povećanju plaća zaposlenima u jedinstvenom upravnom odjelu za šest posto, sukladno kolektivnom ugovoru, pa im je sada osnovica za obračun plaća 2.312,50 kuna bruto.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email