NEWS
valfresco

Funtana: Program rada donijet će novi saziv Skupštine

23.12.2006. 00:00; Učitavanja: 55; Početna / Novosti / Okolne općine / Funtana: Program rada donijet će novi saziv Skupštine
529GO170431.jpg

Program rada za iduću godinu nije pripremljen, kako je uvodno rekao predsjedavajući Marin Tonković, budući da je istekao mandat ovom sazivu, a početkom iduće slijedi izbor novih kandidata, kako Skupštine, tako i Turističkog vijeća, pa je odlučeno da je najbolje da novi saziv donese svoj program djelovanja.

Tonković je predstavio novu direktoricu, magistricu turizma Anu Milohanović, koja je izabrana nakon javnog natječaja i počela raditi u studenome.

Koliko je prihodovano i utrošeno te kako je TZ poslovao tijekom ove godine obrazložila je direktorica Milohanović.

– Ostvareno je 1,364 milijuna noćenja, prihodovano je 5,895 milijuna, a rashodi su nešto više od 4 milijuna kuna. Do konca godine prihodi će biti uvećani za četiri posto. Od boravišne pristojbe ostvarili smo 4,715 milijuna kuna, od čega je 3,3 milijuna ostalo našem TZ-u. Boravišna pristojba manja je za dva posto, dok je članarina povećana za 22 posto, rekla je Milohanović.

Najveći dio utrošenih sredstava odnosi se na poboljšanje uvjeta boravka gostiju – 1,159 milijuna kuna, a od toga 650 tisuća kuna za uređenje turističke destinacije. Kako je rekla direktorica, novac je utrošen za uređenje komunalnog dijela luke i marine, produbljenje akvatorija, asfaltiranje parkirališta i popravak oborinskog kanala te gradnju zidića. Članovi Skupštine jednoglasno su podržali rebalans proračuna nakon čega ih je Ana Milohanović izvijestila da je ovo vjerojatno posljednja sjednica u ovom sazivu te se zahvalila predsjedniku Marinu Tonkoviću i članovima Skupštine što su odgovorno i korektno obavljali svoj posao.

Prethodno je verificiran član Skupštine Aleksandar Rimanić, kojeg imenuje porečka tvrtka Riviera, a istodobno je izabran i u Turističko vijeće. On je imenovan umjesto dosadašnjeg predstavnika Riviere Tomislava Popovića, koji više nije zaposlen u toj tvrtki.

V. Medvedec, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email