NEWS
valfresco

KOMEMORACIJA U POVODU 15. GODIŠNJICE POGIBIJE PRIPADNIKA HRZ-a NA VRSARSKOM AERODROMU

23.12.2006. 00:00; Učitavanja: 132; Početna / Novosti / Okolne općine / KOMEMORACIJA U POVODU 15. GODIŠNJICE POGIBIJE PRIPADNIKA HRZ-a NA VRSARSKOM AERODROMU
709GO170433.jpg

U povodu 15. godišnjice pogibije pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Dragana Garvana i Dragutina Barića u Zračnoj luci Vrsar, jučer je održana komemoracija i blagoslovljeno novo spomen-obilježje. Osim rodbine i kolega poginulih, komemoraciji su prisustvovali pripadnici pulske Vojne pošte 3045 Ministarstva obrane, Općine Vrsar koja je dala postaviti novo spomen-obilježje, vojni kapelan i domaći župnik te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Nakon minute šutnje, pjevački zbor »Mendule« otpjevao je hrvatsku himnu i istarsku svečanu pjesmu, nakon čega su se prigodnim govorima prisutnima obratili načelnik općine Franko Štifanić, zapovjednik Zrakoplovne baze u Puli brigadir Ivan Bosak te vojni kapelan Slavko Rajić, koji je uz župnika Mladena Matiku blagoslovio spomen-obilježje poginulim braniteljima.

– Petnaest godina je prošlo a kao da je bilo jučer, jer ovaj se događaj duboko urezao u sjećanje Vrsarana. Sigurno su to najduže i najtužnije godine u vašem životu, ali vjerujem da će prisustvo lokalne zajednice i suradnja s vojnim i drugim institucijama barem malo olakšati vašu bol, obratio se rodbini i kolegama načelnik Franko Štifanić. Istaknuo je da ovo područje, Crljenka, očito ima simbolično značenje za ovaj kraj, budući da su nedaleko od zračne baze nacisti u prošlom ratu okončali još jedan mladi život.

Brigadir Ivan Bosak podsjetio se tog 21. prosinca, nešto prije 13 sati, kad je iz bihaćkog aerodroma prema Vrsaru krenulo sedam MiG-ova 21 koji su ispustili svoj ubojit teret na vrsarski aerodrom, kada su život izgubili Dragan Garvan i Dragutin Barić. Sve što se može reći, istaknuo je, premalo je za ono što su učinili za domovinu.

V.Medvedec, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S