NEWS

Veliki Telemach Dan sporta stiže u Pazin i Rijeku

195456988_4072246509521144_2576853863653621794_n
04.06.2021. 23:11; Učitavanja: 60; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Veliki Telemach Dan sporta stiže u Pazin i Rijeku
Plazma Sportske igre i gradovi Pazin i Rijeka pozivaju vas da nam se pridružite na Telemach Danu sporta.
 
Pazin će u ponedjeljak, 7. lipnja s početkom u 9.30 sati na Gradskom stadionu ugostiti najveću amatersku sportsku manifestaciju.
U utorak, 8. lipnja riječki Korzo postat će središte amaterskog sporta u Hrvatskoj.
 
Sportsko-edukativne manifestacije okupit će djecu osnovnoškolske sobi od 1. do 4. razreda s područja Primorsko-goranske i Istarske županije koja će se natjecati u graničaru i atletici i boriti za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali amaterski sportaši imati priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno. Telemach Dan sporta otvorit će predstavnici Gradova i Plazma Sportskih igara mladih.
Manifestacija će biti organizirana u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.
 
Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativa događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.
 
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.
 
Pružamo priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m).
 
Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.
Print Friendly, PDF & Email