NEWS

Učenici osnovne škole Finida pripremali kolače u pekari Concettino

priprema slastica4
17.10.2023. 14:40; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici osnovne škole Finida pripremali kolače u pekari Concettino

U sklopu manifestacije Mjesec (malog) poduzetništva u Poreču 4 učenici 2.c razreda Osnovne škole Finida napravili su „Đir po Poduzetnom Poreču“ te u pratnji učiteljice i predstavnika Grada Poreča-Parenzo obišli pekaru Concettino koja uspješno posluje više od dvadeset godina.
Učenike su dočekale vlasnice Klaudija Pilato i Paola Damijan koje su im ispričale priču kako je u toj obiteljskoj kući nastala ideja da se počnu baviti pečenjem kruha. S godinama se proizvodnja povećavala i širila ne samo po Poreču nego po drugim gradovima u Istri i u Rijeci.

Pekara i slastičarna „Concettino“ radi različite vrste kruha, slastica i peciva, napravljene prema tradicionalnim recepturama i uz puno ljubavi, a i sami učenici veselo su primijetili da su pekaru već posjećivali s roditeljima i dolazili kupiti različite proizvode, te rođendanske torte koje im najviše ostaju u sjećanju. 
U Concettinu su im objasnili kako puno pažnje posvećuju zdravlju i zdravom načinu ishrane, te nastoje napraviti svježe, ukusne i zdrave proizvode. Poseban značaj pridaju ponudi bioloških vrsta kruha, peciva i kolača, vrlo važnih namirnica za pravilnu prehranu. Za one koji prate trendove zdrave prehrane uveli su novi program kolača i torti sa integralnim brašnom i prirodnim zaslađivačima. Njihovi kolači su lagani, dijetalni, prilagođeni djeci, odraslima i kupcima s posebnim zahtjevima.

A kako izgleda proizvodnja u Concettinu učenici su imali prilike sami isprobati jer su uključeni u samu izradu keksića linzera koje su punili marmeladom i spajali sa gornjim keksom sa rupicom, koji su odmah bili spremni kao prava poslastica. S obzirom da su odlični za zabavu, učenike se uključilo i u proces izrade ukusnih breskvica gdje su tijesto oblikovali u kuglice i slagali na papir za pečenje. Na samom kraju su svi uživali u ukusnim kolačima i sokovima i time zaključili Đir po poduzetnom Poreču. 

iz Grada Poreča

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email