NEWS

U Poreču se ponovno igra vaterpolo!

VK Poreč trening 4
11.08.2022. 10:46; ; Početna / Sport i rekreacija / U Poreču se ponovno igra vaterpolo!

Nakon više od godinu dana pauze od treninga, u Poreču je ovog ljeta ponovno pokrenuta vaterpolo škola za djecu. Vaterpolo klub Poreč se zahvalio g. Valentinu Babiću, jednom od pokretača vaterpola zajedno s pokojnim Ivanom Đannijem Šegonom i drugima. Trener Babić je bio aktivan dugi niz godina, te je u sportskom duhu odgajao niz igrača, međutim zbog osobnih razloga, upravljanje klubom je prepustio novoj upravi.

Na izvanrednoj sjednici Skupštine krajem 2021. godine imenovana je nova Uprava na čelu s predsjednikom Nebojšom Ostojićem, privatnim poduzetnikom, sportašem i zaljubljenikom u vaterpolo. Uz Ostojića u Upravu kluba ušli su još i Stefan Milokanović, Palolo Tripar, Danijel Šaškin i Robert Velenik. Cilj nove uprave je omasoviti rad s djecom, promovirati vaterpolo kao zdrav sport, druženje i u konačnici sportski rezultati. Jedan od ciljeva je i promocija Poreča kao grada vodenih sportova.

Uz dotrajalu opremu, ovog su ljeta angažmanom svih u klubu započeli treninzi na Gradskom kupalištu (Val dei Preti), uz samu skakaonicu na improviziranom plivalištu. Pozivu u školu vaterpola odazvalo se dvadesetak djece koja su podijeljena u dvije skupine, onih mlađih od 8 do 11 godina i starijih od 12 do 16 godina. U školu su se uključili mnogi mladi sportaši iz drugih sportova, iskusniji vaterpolisti i početnici, a VK Poreč u svom timu ima i mladu reprezentativku Hrvatske Natku Karpišek.

Prema riječima članova uprave, VK Poreč ima velike planove u daljnjem radu, no kako bi to mogli ostvariti moraju imati bolje uvjete treninga nego što su sada. Golovi i oprema su im dotrajali, a uvijek je aktualna i problematika bazena. Tu očekuju veliku pomoć od Sportske zajednice Grada Poreča koja bi im uz pomoć Grada Poreča trebala osigurati uvjete za treninge zimi u zatvorenom bazenu bez kojih je vaterpolo samo rekreacijski sport u ljetnim mjesecima.

Ove godine VK Poreč obilježava 68 godina postojanja, a još uvijek ne postoje adekvatni uvjeti za razvoj ovog zanimljivog vodenog sporta u Poreču. Projekt vaterpolo terena i stvaranja povoljnih uvjeta treniranja na Gradskom kupalištu već je neko razdoblje spreman, no nikako da se realizira predviđena investicija, a unatoč tome planirani su novi vaterpolo tereni u uvali Peškera. U VK Poreč bi bili zadovoljni i realizacijom projekta na Gradskom kupalištu kojeg vaterpolisti čekaju posljednjih dvadesetak godina. Taj bi „bazen“ mogli koristiti i drugi klubovi poput plivanja ili u svrhu priprema drugih sportaša. Svakako bi bio od koristi i djeci Ljetnog kampa Grada Poreča za školu plivanja i rekreaciju. Uskoro se bliži 70 obljetnica postojanja kluba. Vaterpolisti se nadaju da će im se ostvariti san o primjerenim uvjetima treninga, pa pozivaju Grad Poreč da usliši njihove želje.

Uprava VK Poreč napominje kako još uvijek ima mjesta u vaterpolo školi, te da svi dječaci i djevojčice od 8 do 16 godina starosti mogu pristupiti treninzima ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18,30 na lokaciji skakaonice Gradskog kupališta.

Vaterpolo klub je ozbiljnije počeo raditi s djecom formiranjem uprave 2004. godine kada je predsjednik kluba postao Valentin Babić, a glavni trener Damir Cicović. U kratko vrijeme stvorila se tada mlada perspektivna ekipa koja je doživjela svoj najveći uspjeh 2006. godine kada su kadeti VK Poreč zauzeli 3. mjesto u Drugoj hrvatskoj B ligi. Za VK Poreč tada su nastupali: Emanuel Deković, Tin Majcek, Marin Romić, Lovro Bosančić, Dino Beganović, Mateo Šabić, Stefan Milokanović, Dominik Vujasin, Nino Sergo, Paolo Tripar, Teo Čorić, Mateo Mušković, Dino Radaković i Silvano Šverko.  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email